Edge Evolution problem - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-12-2013, 04:49 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2013
Location: Central Jersey
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Edge Evolution problem

I actually got an Edge Evo for Christmas tried to connect it to my truck but it didnt work so i called Edge and the guy told me that either the computer was bad or there was already a chip in it. Im pretty sure that its not already chipped so what computer is he talking about and is it possible to get a replacement or get it refurbished. Sorry if this is a noobish question but im very new to the 7.3 engine.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-12-2013, 04:58 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2008
Location: PROCTORVILLE OHIO
Posts: 679
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
What year is the truck and is the edge a model for your truck?????
Some older model 7.3 about 1994 won't work I beleive
JER-1
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-12-2013, 05:33 PM
Can you hear the derail??

 

Join Date: May 2011
Location: Canton and kennesaw
Posts: 20,388
Thanks: 6
Thanked 97 Times in 90 Posts
Feedback Score: 4 reviews
What he said, btw if you have an auto say good by to your trans
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-12-2013, 05:52 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2013
Location: Central Jersey
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Its a '97 plus if the thing wont work my trans is safe
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 02-12-2013, 05:57 PM
Can you hear the derail??

 

Join Date: May 2011
Location: Canton and kennesaw
Posts: 20,388
Thanks: 6
Thanked 97 Times in 90 Posts
Feedback Score: 4 reviews
True that, which edge programmer is it?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 02-12-2013, 06:04 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2013
Location: Central Jersey
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by 351fifty View Post
True that, which edge programmer is it?
It is the evolution cs. And my truck is an auto.
Is it really that bad for the transmission even if i just have it on the first power level
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 02-12-2013, 06:07 PM
Can you hear the derail??

 

Join Date: May 2011
Location: Canton and kennesaw
Posts: 20,388
Thanks: 6
Thanked 97 Times in 90 Posts
Feedback Score: 4 reviews
Mine shifted hard as hell rite up until I sold it, got another used it twice and shifted hard for a month, I wouldn't run another, I thought the cs was 99+ and or gauge display only
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 02-12-2013, 06:36 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2011
Location: jamestown, nd
Posts: 522
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 12 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Edge Evolution problem

I'm going to pull my evolution out of my 94 been having some really strange intermittent issues I believe may be related to edge saving for wild man tunes


Sent from AutoGuide.com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 02-12-2013, 09:04 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2010
Location: Nunn, Colorado
Posts: 839
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
my truck ran good with an edge evo but it acted funny, if i was as smart a few months ago as i am now id have taken it off. it straight died in the middle of an intersection with it on once...... with a semi truck coming, i was turning right on red... i would sel it while its new and get good tunes
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 02-13-2013, 01:32 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2013
Location: Central Jersey
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks yall for the help probably for the best that it doesnt work i guess.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:58 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors