10k mod problems! Need help ASAP!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 02-03-2012, 05:23 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
10k mod problems! Need help ASAP!!

I installed the 10k mod, but ran a toggle switch so I can turn it on and off.. I put a 1.5k in to get that big lope for at idle but not to drive with, I have 96 7.3.. When I turn on the resistor it lopes about 4 times the the Rpms slowly climp and don't stop climbing until I turn the toggle off, please help I'm lost!!
96POWDY is offline  
post #2 of 4 Old 02-03-2012, 08:14 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 269
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
, I'd recommend you take that crap off of your truck. It'll only cause problems.

Sarsaparilla is offline  
post #3 of 4 Old 02-03-2012, 08:39 PM
Compression Ignition Addict
 
Turbostang500's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Dover
Posts: 1,634
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yeah take it off.
dont use a resistor below 3.5k.

Sounds like your just gonna mess up a good truck.
mine drove like chit when i was playin with this mod.
not worth it

Lee

2000 F250 PSD SCSB 4X4 418k miles straight pipe gauges 2" leveling kit 315/75r16's
6637 with custom intake pipe. TS Performance 6 position chip!
[/URL]


Please don't confuse my attitude with my personality.. my personality is who I am,my attitude depends on who you are...
Turbostang500 is offline  
post #4 of 4 Old 02-17-2012, 02:46 PM
Compression Ignition Addict
 
kctyphoon's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 489
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Turbostang500 View Post
Yeah take it off.
dont use a resistor below 3.5k.

Sounds like your just gonna mess up a good truck.
mine drove like chit when i was playin with this mod.
not worth it
i just wanted to hook it up to a switch and see what all the hpye is about. not trying to turn this into a race car. now im just curious why it doesnt change the idle on mine at all. even if it did work id never drive around with the thing always on.
kctyphoon is offline  
Reply

Tags
10k , 1996 , 7.3 , powerstroke

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome