diablo chip - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-15-2007, 06:49 AM
Member
 

Join Date: Mar 2007
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
diablo chip

hey guys wondering if a diable chip out of a 2000 f250 with a 7.3 will work in my 97 with a 7.3 i know some will work from 94-2001 i think it is but not sure what to find out befor i buy it thanks


matt
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-15-2007, 07:05 AM
Premium Member
 

Join Date: Feb 2006
Location: Ft Worth
Posts: 1,209
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 5 Posts
Feedback Score: 3 reviews
Quote:
Originally Posted by matt5liter View Post
hey guys wondering if a diable chip out of a 2000 f250 with a 7.3 will work in my 97 with a 7.3 i know some will work from 94-2001 i think it is but not sure what to find out befor i buy it thanks


matt
The chip will work, the programing on it won't, it will need to be reburned with the correct code for your year of truck.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-15-2007, 02:04 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2006
Location: Loma, Colorado
Posts: 256
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
The 1999 and up trucks use split-shot injectors, where as 1995-1997 use single shot injectors. You need different programming for split-shots.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-16-2007, 02:35 PM
Member
 

Join Date: Mar 2007
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i got it today i dont know what its worth i got it off my buddy so i am going to see if its any good and then we will talk a price but its a 4 bank chip he had it in his 2000 but he didnt like how it shifted so how do i go about reprograming it or will it work as it is i dotn know anything about it if anyone got any idea let me know thanks


matt
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 08-16-2007, 05:52 PM
Premium Member
 

Join Date: Feb 2006
Location: Ft Worth
Posts: 1,209
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 5 Posts
Feedback Score: 3 reviews
Depending on the chip, you may need to contact a Diablo dealer, if its a Van Aken chip, I can reburn it for you.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 08-16-2007, 06:20 PM
Member
 

Join Date: Mar 2007
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
im not sure if its a Van Aken chip i know that it says ford diablochip rev.3.1 2/01 kk on it


matt
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 08-16-2007, 10:03 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2006
Location: Loma, Colorado
Posts: 256
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I would sell that chip and buy a TS, Van Aken, or DP Tuner. In the long run you will probably be happier!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 08-16-2007, 10:28 PM
Member
 

Join Date: Mar 2007
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i will eventully be gettin a ts chip but for th time being i would like to see if i can get this one working anyone got any ideas i was going to try it and see if it will work as is or is it any harm i dont know thanks



matt
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 08-16-2007, 10:40 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2006
Location: Loma, Colorado
Posts: 256
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I don't think it will hurt anything to try. If it dosn't work it will probably tell you right when you plug it in. If it does work then you're in business! Good luck!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 08-17-2007, 05:28 AM
Premium Member
 

Join Date: Feb 2006
Location: Ft Worth
Posts: 1,209
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 5 Posts
Feedback Score: 3 reviews
It will NOT work. You said the chip came out of a Superduty, correct?

It will HAVE to be reburned before it will run in your truck. The chip fits exactly the same, the programing on the chip is what will have to be changed. All that will happen is the check engine light will stay on the truck will not start.

If you can take a pic of the chip and post it up, I can tell you if I can reburn it for you or not. Unless of course you don't want my programs then don't worry about it.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:29 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors