turbo back exhaust installed now no power - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-05-2010, 02:36 PM
Member
 

Join Date: Apr 2010
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
turbo back exhaust installed now no power

i just installed a diamond eye 3 inch downpipe and 4 inch back exhaust.straight piped no cat or muffler.when i went to drive it truck just falls flat on its face.cant get over 75 on the highway.has anyone else heard of this? its a 1995 f-250
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 05-06-2010, 06:23 AM
Shade tree mechanic


 

Join Date: Mar 2008
Location: Lake Tapps, Wa.
Posts: 8,286
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
I had the same problem... When I installed my downpipe I accidently unplugged the line that leads to the MAP sensor (passenger side). Went for a test drive and I had no power. I opened the hood and noticed the line was disconnected. Hooked that line back up and all was good. Check it out.

Last edited by 95dieselsmoke; 05-06-2010 at 06:26 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 05-07-2010, 03:17 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2009
Location: Albuquerque, Nm
Posts: 777
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Haven't heard of it, definitely something wrong. Opening up the exhaust on these trucks makes a big difference in performance. (but for the better) Definitely check the soft line (1/4" tubing attached to the passenger side valve cover) that goes to the MAP sensor.

And when you attached your DP, did you think to check what position the EBPV was in? If the butterfly plate isn't in a straight, open position, it would be adding restriction to the exhaust flow. (just a thought)

mike
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 05-19-2010, 06:25 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2009
Posts: 322
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Did you make sure the packing material was out of the exhaust tubes before installing?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:45 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors