APCM or Auxillary Idle controller - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-15-2008, 01:35 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Location: Sarver, PA
Posts: 432
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to kw900driver
APCM or Auxillary Idle controller

Has anyone ever used one of these and are they easy to install? I am looking to get one before winter hits and was wondering what anyone could tell me about them! Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-16-2008, 06:12 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2008
Location: Wellington Nevada
Posts: 8,534
Thanks: 1
Thanked 27 Times in 27 Posts
Feedback Score: 5 reviews
Takes 30 sec. to install one. I have one for sale..PM me. I just find its not really needed..at least for me.

Cary
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-16-2008, 06:16 AM
Almostdunfukinwidit


 

Join Date: Nov 2006
Location: Trempealeau, WI
Posts: 31,161
Thanks: 116
Thanked 104 Times in 95 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to Dave
Another question is do you have a chip on your rig? If you do you can get a high idle option put on it
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-16-2008, 01:39 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Location: Sarver, PA
Posts: 432
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to kw900driver
caryt, you are sellin that idle controller by itself? I found one for about $170 and i was goin to grab it and put it on for winter. since here in pa it does get a little cold.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 11-16-2008, 02:01 PM
Shaking the Bush Boss
 

Join Date: Feb 2007
Location: Salisbury, NC
Posts: 9,740
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have one in my truck. easy to install, simple to use. The only thing I dont like about it, you have to have the park brake engaged for it to work...its a safty thing.
You wouldnt need a high idle from a chip, if you have the Auxillary Idle controller.
It dosent get that cold here in NC, but on occasion I use the high idle option. I've used it most of the time when someone has a dead battery.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 11-16-2008, 05:21 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2007
Location: Ocala, Florida
Posts: 717
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Build your own high idle if thats what this is? Auxilary idle control mod

I did it
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 11-16-2008, 05:31 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2008
Location: Memphis, TX
Posts: 1,373
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Maverick1701
I have an AIC and i use it fairly often...usually when winching or jump-starting another truck/car. Its really handy, and easy to install....plus you have another box in the cab that people ask about lol
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 11-18-2008, 09:38 PM
Electrical Ogre
 

Join Date: Aug 2007
Location: Calgary, Alberta
Posts: 11,589
Thanks: 29
Thanked 49 Times in 46 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by Maverick1701 View Post
....plus you have another box in the cab that people ask about lol
Every friend who gets in my trucks asks "Whats that??"
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 11-19-2008, 06:01 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Location: Little Rock, AR
Posts: 510
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by kw900driver View Post
caryt, you are sellin that idle controller by itself? I found one for about $170 and i was goin to grab it and put it on for winter. since here in pa it does get a little cold.
I have them in both of my trucks and love it. Yes you can have a position on your chip for hi-idle also. The APCM is nice for the digital tach and digital voltage.

If you want more pics of the one I think you are looking at let me know.

Ben
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 11-25-2008, 02:17 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Location: Sarver, PA
Posts: 432
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to kw900driver
anyone tell me how to install this aux idle controller!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:58 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors