Frustrated - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-10-2014, 08:59 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jun 2013
Posts: 138
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Frustrated

Another no start issue:/. 1994.5 f350. Started about a month ago. Sputtered on the high way, EGTs started to climb, boost started to drop, CEL came on. So i left off the gas and everything went back to normal and no CEL. Came to a stop sign and it died. Scanned and no codes

Since then I've replaced/checked
All fuses
PCM and ICM relays
Batteries are good
glow plugs
Dorman SD UVCH
OEM GPR
fuel filter
Cleaned fuel bowl, FPR screen was clogged
Cleaned and installed new IPR ORINGS
SD HD gear reduction starter
New Carter fuel pump

After replacing the fuel pump last night I did get it to start. Ran like it had a miss but let it idle for about 10 min and it didnt go away so u turned it off and let it sit for a minute and now I can't get it to fire again. Kinda dont know where to go from here. Any suggestions would be appreciated

Sent from AutoGuide.com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-10-2014, 09:05 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jun 2013
Posts: 138
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
There was a little smoke while it did run but thought that was normal. But when cranking there is only a small amount of white/light grey smoke

Sent from AutoGuide.com Free App
Attached Thumbnails
Frustrated-1392051704685.jpg  
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-10-2014, 10:14 AM
Member
 

Join Date: Jul 2012
Location: NH
Posts: 79
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
It would be nice if you knew someone with an IDM like yours that you could try.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-10-2014, 10:51 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jun 2013
Posts: 138
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I do have a friend who has one and is willing to let me swap some things around... is there anything else I should swap if the idm checks out?

Sent from AutoGuide.com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 02-10-2014, 03:08 PM
Member
 

Join Date: Jul 2012
Location: NH
Posts: 79
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
You mentioned that the problem fixed itself, then you did a bunch of maintenence to it, now it's worse. If the IDM doesn't make a big diff, you may want to go back to basics and dig into the the uvch connections, no burnt pins, review all the work you did. Nice looking truck by the way. Maybe cps but it's a stretch in my opinion. Goog luck!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 02-10-2014, 05:02 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jun 2013
Posts: 138
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I did replace the CPS with a OE Ford. Imma pull the glow plug harness and triple check everything. Thanks! I try and keep it clean, damn thing only has 92k original miles.

Sent from AutoGuide.com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 02-10-2014, 05:04 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jun 2013
Posts: 138
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
One thing I did do, and I wouldn't think it would make a difference, but when I had the harness out to wire in the new UVCH pigtails I did wrap the harness in electrical tape. I went thru the wiring to make sure nothing was worn first but would that cause any sort of issue?

Sent from AutoGuide.com Free App
Attached Thumbnails
Frustrated-1392080687353.jpg  
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 02-10-2014, 05:05 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jun 2013
Posts: 138
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
And I did solder the connections. Heat shrinked then wrapped

Sent from AutoGuide.com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 02-10-2014, 06:09 PM
Member
 

Join Date: Jul 2012
Location: NH
Posts: 79
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
You could have had a marginal connection made worse with tape, not out of the question. Give the idm a try since it is easy to do. If no joy, retrace your steps. The good news is you are hot on the trail and have done some needed pm at least!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 02-15-2014, 07:34 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jun 2013
Posts: 138
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Well i swapped IDMS today and still no start... Imma pull the harness and double check everything. The 2 times I have gotten it to run, I thought was bcuz the batteries where disconnected for awhile, but didn't this time, BUT those 2 times I had the fuel bowl out also and when I put it back in it would start once the fuel bowl filled...

Sent from AutoGuide.com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:14 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors