I'm getting ready to take it back - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-27-2008, 08:50 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Feb 2007
Posts: 126
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'm getting ready to take it back

So about a year ago, i had a shop replace the injectors on my truck. I haven't driven it much since then but I also replaced the fuel pump since then because it was leaking. Recently when I start up my truck, I get a miss until it is warm but the engine still feels weak. Ocassionally while the truck is warm, the miss comes back but then goes away. The CEL light has not came on at all so what is everyones thought on this. The shop thinks that the valve cover wiring harness is the problem but I'm not too sure. To me it seems like a blocked injector possibly. There is no white smoke associated with the miss is why I am thinking injector. When I take it in, I just want to have an educated opinion.

Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-27-2008, 07:17 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Location: miami fl
Posts: 507
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to FiberglassEater
i have the same problem on my truck and the guys that fixed my truck said its probably air in the fuel lines......i never went back to get it fixed cuz i just had to work and thier shop hours are like bank hours =( hopefully some other members got som input on this

Last edited by FiberglassEater; 02-28-2008 at 05:38 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-28-2008, 05:38 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Location: miami fl
Posts: 507
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to FiberglassEater
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-28-2008, 05:48 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jan 2008
Location: SE PA
Posts: 100
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
The miss sounds like your EBV. Which is normal until it warms up.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 02-28-2008, 05:51 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Feb 2007
Posts: 126
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
EBV is disconnected.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:28 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors