Did I just fry my PCM? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-20-2013, 11:29 AM
Member
 

Join Date: May 2010
Location: Oregon
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Did I just fry my PCM? RESOLVED

So I was installing my new chip today and all was going good. First startup went great then this...

Key in ignition and turned to the run position.

http://i53.photobucket.com/albums/g5...ps798f0efa.mp4

So I'm ordering a new one today... This sucks.

But on a brighter note I got my new front speakers in!


Nate

Last edited by bignate; 04-22-2013 at 04:50 PM. Reason: link
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 04-20-2013, 11:48 AM
Member
 

Join Date: May 2010
Location: Oregon
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'm going to wait until Monday and call the shop that I ordered the chip from. Any ideas of what else to check/do before then?

So I'm now looking for a PCM coded ALF6. If you've got one on the shelf, I've got cash...


Nate
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 04-20-2013, 11:49 AM
DERAIL MOD!!!


 

Join Date: May 2011
Location: Canton and kennesaw
Posts: 20,988
Thanks: 10
Thanked 118 Times in 110 Posts
Feedback Score: 4 reviews
Check all fuses under hood and in dash?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 04-20-2013, 11:56 AM
Premium Member


 

Join Date: May 2010
Location: a base near you
Posts: 1,101
Thanks: 11
Thanked 20 Times in 18 Posts
Feedback Score: 1 reviews
remove the chip and see what happens....
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 04-20-2013, 01:49 PM
Member
 

Join Date: May 2010
Location: Oregon
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Pulled the chip. Then I made the video. Checked all fuses... All look good, I will double check when I head back out to the shop.

Thanks for the ideas, keep them coming!


Nate
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 04-20-2013, 02:40 PM
Premium Member


 

Join Date: May 2010
Location: a base near you
Posts: 1,101
Thanks: 11
Thanked 20 Times in 18 Posts
Feedback Score: 1 reviews
check for a bad ground, also check and make sure you didn't bend a pin on the pcm and check the connector and make sure you didn't push in a pin.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 04-21-2013, 02:19 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jul 2007
Location: New Florence, Mo
Posts: 116
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Did you have the key in the ignition when you installed the chip or removed it? If so I'd bet you killed the PCM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 04-21-2013, 04:05 PM
Member
 

Join Date: May 2010
Location: Oregon
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No key in the ignition. I followed the directions exactly...

Nate
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 04-22-2013, 04:55 PM
Member
 

Join Date: May 2010
Location: Oregon
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
So after reading alot more today, I had my list of things to double check.
#1 was relay that was clicking rapidly. Swapping made no difference.
#2 was double check the charge on the batteries. All good. "Hey that positive terminal doesn't look seated." Re-ajust and try it... Woo Hoo!!!

Now I get to hang my head in shame as I didn't connect the battery well enough

Thanks for the help guys.

I swear God has a since of humor when teaching patience and perseverance...


Nate
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 04-22-2013, 09:55 PM
DERAIL MOD!!!


 

Join Date: May 2011
Location: Canton and kennesaw
Posts: 20,988
Thanks: 10
Thanked 118 Times in 110 Posts
Feedback Score: 4 reviews
Glad you got it all figured out then bro, hell of a lot cheaper than replacing a PCM lol
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:56 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors