Trouble. Check engine light comes on sometimes - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-29-2008, 07:06 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2008
Location: Boynton Beach
Posts: 26
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to 98TurboVan
Trouble. Check engine light comes on sometimes

So I jus got this van recently from a neighbor.

Runs good for the most part but has intermittent issues.

Sometimes at idle it will cut out but then usually start right back up... not too frequent within 65 miles it might do it 2-4 times.

Sometimes it will not start right back up I have to let it sit for 1 - 4 minutes then it will start. Happened twice today.

Cruising on the highway around 70-80 it will "buck" or "hiccup" from time to time and the check engine light will come on and after that it will run fine. Then when I turn it off and turn it back on the check engine light is off.
I've heard this could be the CPS (crank position sensor) as i hear they had a recall on them.And this is not that frequent usually when its only been running for 10-25 min.

When I got the van I was told it got a bad tank of gas recently.
Supposidly they drained the fuel and put fresh in, Changed the oil and oil filter as well as the fuel filter. I thought he told me he flushed the tank but I don't think they did.

Also the fuel gage seems to be ****ed up because when the gauge reads jus a hair shy of 1/4 of a tank I think the tank is empty. Could the fuel sending unit be stuck or broke? Any ideas on that?

Since ive gotten it I have changed the fuel Filter again which was tonight and only drove it 15 miles or so and had no issues as of yet. Tomorrow I am cleaning the Air filter.

There is also debris in the fuel when I use the purge tiny black particles almost like decayed black rubber bits almost dirt like looking..

I hooked up a Diablosport Predator I got for my mustang to read it's trouble codes and it throws the following error codes.

- P0113 Intake Air Temperature Sensor 1 circuit High Input
- P1670 Electronic Feedbacj signal Not detected
( Those 2 codes I think were being thrown because I had the airbox out of the car when I checked the codes and unplugged that 1 sensor on the air box there to take it so I could get to my fuel filter)

-p1395 glow plug monitor fault (Bank1)
-P0344 Camshaft Position Sensor A circuit intermittent (Bank 1 or single sensor)
-P0340 Camshaft position Sensor A circuit (Bank 1 or single sensor)

So yea any ideas I wanna square this away asap for this is my work vehicle..

Thanks....
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:56 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors