obs rear door locks don't work. Need help. - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-31-2013, 02:04 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2008
Posts: 644
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
obs rear door locks don't work. Need help.

My 1997 crew cab rear doors will not lock or unlock with the switch. I took the door panels off and noticed that both rods coming out of the actuator were unhooked from the lock mechanism. Both front door locks work fine. Where do I need to start looking into this? It's not real important but I would like to get it fixed so I can get my keyless entry fixed. Thanks guys.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 04-01-2013, 07:32 AM
Full A-Team Member
 

Join Date: Dec 2008
Location: Phillips, WI
Posts: 6,171
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
You hooked the rods back up and the locks still dont work?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 04-01-2013, 01:54 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2008
Posts: 644
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Correct. They were unhooked and they don't even move with the lock buttons. How can I test the actuators without removing them? Or should I be looking somewhere else?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 04-01-2013, 06:30 PM
Full A-Team Member
 

Join Date: Dec 2008
Location: Phillips, WI
Posts: 6,171
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Check the wiring where it comes into the door, it is a known breaking spot for wires
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 04-01-2013, 07:03 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2008
Posts: 644
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks. Would you happen to know which color wire it is to the actuator?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 04-01-2013, 07:09 PM
Full A-Team Member
 

Join Date: Dec 2008
Location: Phillips, WI
Posts: 6,171
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
That I dont know, but for whatever reason that part of the wiring isnt good, I have problems with my rear windows all the time...and it is broken wires every time. Worth a quick look in there
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 04-01-2013, 07:41 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2008
Posts: 644
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'll check into it my next day off.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:16 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors