Red Brake light on - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-05-2012, 04:17 AM
Member
 

Join Date: Oct 2012
Location: Morrison,IL
Posts: 75
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Red Brake light on

My red brake light is on intermittently on my 96'own ccsb 7.3 when driving down the road. I unplugged the e-brake switch thinking this would eliminate the issue however the light came on again this morning. I checked the master cylinder level it is full and no leaks that i know of. There are no pedal issues whatsoever either. What are the next steps i should take to fix this? Forgot to add that when the light comes on it kicks off my cruise control. Also when I set the cruise I can feel a slight surge ,however it doesn't do this when not on cruise. Don't know if this is all related or not ,please help if you can.

Thanks Jesse

Last edited by tpndrcn; 12-06-2012 at 08:34 AM. Reason: Update questions!!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-05-2012, 06:08 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 886
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Might Look at your vacuum lines. Low pressure will do this. Mine comes on on initial start up stays on till i start rolling. Kinda annoying but i haven't had time to chase it down
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-05-2012, 06:19 AM
Member
 

Join Date: Oct 2012
Location: Morrison,IL
Posts: 75
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Ok thanks I'll take a look at them ,any other ideas??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-05-2012, 06:26 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 886
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Vaccum pump going out
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 12-05-2012, 08:42 AM
Can you hear the derail??

 

Join Date: May 2011
Location: Canton and kennesaw
Posts: 20,155
Thanks: 6
Thanked 94 Times in 87 Posts
Feedback Score: 4 reviews
vacuum pump possibly, good luck
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 12-05-2012, 10:03 AM
Member
 

Join Date: Oct 2012
Location: Morrison,IL
Posts: 75
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Thanks for the input hopefully its not that but I will have to get a gauge on the pump and see. From what I have read you want it in the 15 to 25 range is that right??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 12-11-2012, 05:21 AM
Member
 

Join Date: Oct 2012
Location: Morrison,IL
Posts: 75
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
BUMP!! I added the part about my cruise and wanted to see if that helped you guys with my diagnosis or is it still vacuum pump related?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 12-11-2012, 12:14 PM
Premium Member
 

Join Date: Oct 2009
Location: Durand, IL
Posts: 595
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I agree vacuum pump, might not go out today, but is probably on it's way out. Had the same problem in our work truck and the vacuum pump went out and as soon as it was replaced went off. Maybe something else, but I would think vacuum pump.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 12-11-2012, 04:02 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2011
Location: jamestown, nd
Posts: 493
Thanks: 0
Thanked 7 Times in 7 Posts
Feedback Score: 0 reviews
curious to find out what you find my brake light and abs light have been coming on intermittanly as well seems to me under harder braking been thinking about vacuum pump. haven't had time to look at yet
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 12-11-2012, 04:07 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Mar 2008
Location: Lake Butler Florida
Posts: 122
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Let us know what you find.... Mine has done this one time to me. I unplugged the ebrake switch and havent had an issue so far....?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:50 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors