Tranny Gauge Problem - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 10-16-2007, 12:44 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
trackmagic's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 221
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Tranny Gauge Problem

I installed an autometer tranny gauge on my truck. It shows that my tranny temp is around around 215 driving around town, and cruising at 60 in the freeway it is way past the 250 the gauge shows. This is all on stock tune, not even getting on it.

Is the gauge broken or is something wrong with my tranny?

1997 F350 CrewCab 7.3
Toyo M/T 35's (Stock height)
Superwinch Manual Hubs
Farmboy Diesel Straight Pipe
Tony Wildman 4pos Chip
A-Pillar Gauges
trackmagic is offline  
post #2 of 4 Old 10-16-2007, 01:10 PM
DKR
<--Pro Cooler Racer
 
DKR's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Newark, Delaware
Posts: 8,216
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Skype™ to DKR
I would start with the gauge first, check all connections, if there is a ground to it, check that first...thats where I mostly find problems...bad grounds

THat sounds really high if it isn't the gauge.

See if some of our transmission guys chime in on this.
Good Luck!!

Eric
2007 F250 6.0l King Ranch CC LB
Sponsored by Innovative Diesel Performance
SCT XCal2 w/ Custom Files & FICM tuning
DashDAQ Series II; ARP Headstuds; AFE Stage 2 XP Intake w/ Proguard 7
Industrial Injection 190cc injectors; FASS 150/180; ITP Regulated Return
'03 Turbo Swap; Zex N2O Dry Shot; CFM Smallmouth Intake Elbow
Zoodad w/ Predator Screen; MBRP 4" Cool Duals Straight Piped
EGR Delete w/ full manifold; Coolant Bypass Filter; Train Horns
Eclipse AVN62D; High Idle Mod; BFG ATs 285-65/20s

Truck- 12.51sec @ 108mph @ ~7700lbs (1/4 mi)
Cooler- 39.93sec @ 12.12mph @ ~180lbs (1/8 mi)

Email: DKR@powerstroke.org
DKR is offline  
post #3 of 4 Old 10-16-2007, 01:22 PM
Member/MARINE
 
rajharley's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Westerville, Ohio
Posts: 992
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to rajharley
I agree....check wiring. If wiring is good then call autometer and see if they can send you a new one. Those numbers are high.

02 F350 XLT DRW CC 6X6, ZOODAD MOD, DUAL PRESS RELIEF VALVE, 4" TURBO BACK EXHAUST NO KITTY NO MUFF, TS 6 POS CHIP, HIGH PRESS OIL LINE X-OVER, AIRAID THROTTLE BODY SPACER, DIY INTAKE NAPA 6637, PYRO, BOOST, TRANS GAUGES ON THE PILLAR, BANKS TRANS COMMANDER W/TRANS SHIFT KIT, BILLET TORQUE CONVERTER, WASTEGATE DELETE W/MAP FOOLER, SKYJACKER SHOCKS & DUAL STEERING STABILIZER, REDNECK CELL PHONE, RANCH HAND BUMPER, RECON BIG RIG, FENDER AND CAB LIGHTS, AND DIAMOND PLATE ACCESORIES.
rajharley is offline  
post #4 of 4 Old 10-16-2007, 02:44 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: May 2007
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I'm not sure what the problem is but I know my tranny only runs about 180 or so after it is warmed up. Your number does seem really high. Grounding of the wires seems to be a universal problem with everything electric so I would check to make sure you have a good connection before you write off that guage. Good luck,

Chris

97 F250 HD SCLB 4x4
Diy Tymar intake
3" Down pipe
4" Turbo back straight pipe no kitty no muff
Quadzilla Commander
Quadzilla four bank chip
Herculiner bed liner
mdchickenfarm is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome