Ran AE Scanner and got some codes - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-30-2012, 01:24 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2011
Posts: 2,035
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Ran AE Scanner and got some codes

My CEL light is randomly intermittent. I noted that sometimes when I push the park brake pedal all the way to the floor and then release it, my truck will have a change in idle and then the WTS light will come on. I attribute it to a loose wire somewhere as it doesn't do it all the time. (This is all kind of guessing).

So today I ran tests with my new AE scanner. My CCT came out successfully, and my buzz wouldn't run because I had a couple of codes. I had these: P0381, P1396, P1000.

For the first code it is Glow Plug/Heater Indicator Circuit which would make me think that my wire theory is correct. However, when I bought the truck the PO referenced that the bowl heater needed replacing, would this tie in to this code?

The glow plugs are brand new.

I do get smoke on startup, but it is white and goes away. It does start with the gps, so I am pretty sure they are working.


Lastly, I ran a cct test after figuring out how to monitor my coolant, and oil temp and make sure they were in range. I brought it home and started the cct, boy I was sure freaking out that I was destroying my truck.

Is there anyway that I can monitor hpop pressure?

In my setup I have icp pressure, and injector pulse width.I'm not real sure what those mean, but they are cool to look at and I know that they are related to injector function.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-30-2012, 02:07 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2008
Location: Madison, WI
Posts: 3,063
Thanks: 2
Thanked 72 Times in 70 Posts
Feedback Score: 0 reviews
California truck, right? Do you have the shunt on the glow plug relay?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-30-2012, 02:52 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2011
Posts: 2,035
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I do not believe it is a Cali model truck. No shunt on the GP, just looks normal with the posts and leads.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-30-2012, 04:28 PM
Delivers Pizzas For Fun!
 

Join Date: Apr 2010
Location: cecil county MD
Posts: 5,811
Thanks: 1
Thanked 15 Times in 13 Posts
Feedback Score: 0 reviews
off topic but did you have trouble getting the AE to connect to your truck.???
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-30-2012, 05:25 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2011
Posts: 2,035
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yes. I called AE and my code reader wasn't activated although I already did it before I even hooked it up. So anyway, reset my laptop and selected obd 2 non compliant and it worked.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 01-30-2012, 06:01 PM
Delivers Pizzas For Fun!
 

Join Date: Apr 2010
Location: cecil county MD
Posts: 5,811
Thanks: 1
Thanked 15 Times in 13 Posts
Feedback Score: 0 reviews
let me know how i hold up.... ive heard they are a PITA to get connected, thats why i have not bought one yet and may got the route of the old RED BRICK
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 01-30-2012, 06:37 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2011
Posts: 2,035
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yours welcome to try it on your truck, pay for shipping. It is very bad ***. I enjoy watching like 16 different sensors while I am driving.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 01-30-2012, 06:41 PM
Delivers Pizzas For Fun!
 

Join Date: Apr 2010
Location: cecil county MD
Posts: 5,811
Thanks: 1
Thanked 15 Times in 13 Posts
Feedback Score: 0 reviews
haha.... that would be neat, guy down the road form me has one but we couldnt get it to connect
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 01-30-2012, 06:46 PM
Transmission or Injectors
 

Join Date: Jan 2008
Location: Saskatoon, SK
Posts: 738
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Version 9 of AE fixed all or most of the connection issues. I was running v6.0 and upgraded, now everything works fine. And you NEED the ford enhanced package for it to work.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 01-30-2012, 06:47 PM
Delivers Pizzas For Fun!
 

Join Date: Apr 2010
Location: cecil county MD
Posts: 5,811
Thanks: 1
Thanked 15 Times in 13 Posts
Feedback Score: 0 reviews
good to know. thanks larry. maby i will buy one then
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:50 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors