97 F250 Problems - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-12-2007, 05:51 PM
Powerstroke Techie

 

Join Date: Feb 2006
Location: Maumelle, Arkansas
Posts: 610
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to gbear
97 F250 Problems

A lady my wife works with has a 97 F250 and wanted me to post this for her to get some opinions on what the problem might be. So here it is
Jim


"There are a couple of things going on.

One is that it hesitates for lack of a better word, at a constant speed. For example, at a constant speed of 55mph the RPM's dropped and revved without me doing anything. Getting off the freeway, slowing down and then taking back off at the yield sign it was like it hesitating, like getting fuel but not going on. It didn't really seem like a transmission problem, though.

The cruise control has been acting up too. Not sure whether it is related to the problem above or not. At times it will not set, at other times is sets, but kicks off on its own. It has also acted like is was disengaging, but then caught back up."
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 09-12-2007, 05:54 PM
Banned
 

Join Date: Jan 2006
Location: central coast, california
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sounds to me like the first place to start would be a rear diff speed sensor....they are cheap and an easy place to start....

the surge could be a fuel pump, ICP sensor, or a weak HPOP......its possible its related to the speed sensor too though, so thats where i would start..
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 09-12-2007, 05:56 PM
Powerstroke Techie

 

Join Date: Feb 2006
Location: Maumelle, Arkansas
Posts: 610
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to gbear
thats what I was thinking, Glad to here from you.
Jim
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 09-12-2007, 05:59 PM
Electrical Ogre
 

Join Date: Aug 2007
Location: Calgary, Alberta
Posts: 11,331
Thanks: 29
Thanked 40 Times in 37 Posts
Feedback Score: 1 reviews
had a problem with cruise too, similar to above, was the switches on the horn pad, got some new ones at a wrecker, now it's fine.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:00 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors