Key FOB's not woking - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 11-13-2010, 04:21 PM Thread Starter
Serving Our Country!
 
JSchuricht's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Manor, TX
Posts: 2,969
Thanks: 0
Thanked 25 Times in 24 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 2 reviews
Key FOB's not woking

Just started working on my 95, and can't get the key FOB's to work. I have two FOB's with good batteries. Entered programing mode via the jumper under the dash, locks cycled to verify programing mode was initiated. Tried all three buttons on both FOB's (on different attempts), locks do not cycle to indicate that a signal was received from the FOB. Reseated the three connectors on the bottom of the remote module.

Any ideas? Is there an external antenna somewhere?

JSchuricht is offline  
post #2 of 6 Old 11-13-2010, 09:40 PM
Electrical Ogre
 
alberta 7.3's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Calgary, Alberta
Posts: 12,097
Thanks: 30
Thanked 78 Times in 75 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 85 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
There is an antenna under the dash attached to the harness, basically a piece of coax cable.
Did the fobs come with the truck? What do they look like? If they are the ones with newer styled buttons they may not work on a OBS.

Bill

1996 F250 SC/SB 4X4 XLT
1997 F250 RC/SB 2WD project
2008 F350 CC/LB 4X4 DRW Lariat, 3" cow catcher mod
2008 Ranger SC FX4
Quote:
Originally Posted by weareweird69 View Post
If your posting pictures bill, everyone dim their screens, that CAT YELLOW is bright
Quote:
Originally Posted by Fordman247365 View Post
Is there anything you DONT take apart and **** with?
Quote:
Originally Posted by JJFLASH View Post
I still say that those Dodge mirrors have as much business on a OBS Ford as yoga pants have on a fat chick...my .02
alberta 7.3 is offline  
post #3 of 6 Old 11-14-2010, 10:23 AM
Compression Ignition Addict
 
Spanky88's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Gettysburg, PA
Posts: 2,553
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
so bill would u think that the fobs from my moms 03 windstar will work once ive got my rke installed?

97 f250 extended cab longbed 4x4
electric fuel, 5"pipe, 6pos chip
d60 swap 3" lift 315s
fresh e4od-blown
Mike
Spanky88 is offline  
post #4 of 6 Old 11-14-2010, 12:37 PM Thread Starter
Serving Our Country!
 
JSchuricht's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Manor, TX
Posts: 2,969
Thanks: 0
Thanked 25 Times in 24 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 2 reviews
The FOB's are original. The previous owner had some issues with the FOB's not working. I reprogrammed them once but they eventually quit working again. Now that I have the truck, I thought I would try again.

Found the antenna wire, don't know how I missed it the first time. Reseated it and attempted to program. One FOB worked the other didn't, so I tried again. Now both are back to not working.

JSchuricht is offline  
post #5 of 6 Old 11-14-2010, 12:51 PM
Electrical Ogre
 
alberta 7.3's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Calgary, Alberta
Posts: 12,097
Thanks: 30
Thanked 78 Times in 75 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 85 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
It might be an issue with the fobs themselves, they may have gotten wet, or some sort of internal damage. Sorry, I'm out of ideas.
The only way to now for sure would be to try the fobs on another truck, or try a known good fob on yours.

Bill

1996 F250 SC/SB 4X4 XLT
1997 F250 RC/SB 2WD project
2008 F350 CC/LB 4X4 DRW Lariat, 3" cow catcher mod
2008 Ranger SC FX4
Quote:
Originally Posted by weareweird69 View Post
If your posting pictures bill, everyone dim their screens, that CAT YELLOW is bright
Quote:
Originally Posted by Fordman247365 View Post
Is there anything you DONT take apart and **** with?
Quote:
Originally Posted by JJFLASH View Post
I still say that those Dodge mirrors have as much business on a OBS Ford as yoga pants have on a fat chick...my .02
alberta 7.3 is offline  
post #6 of 6 Old 11-14-2010, 05:21 PM Thread Starter
Serving Our Country!
 
JSchuricht's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Manor, TX
Posts: 2,969
Thanks: 0
Thanked 25 Times in 24 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 2 reviews
Thanks. Looks like this is going to be a good excuse to install another viper with remote start. Now if only I could find a way to utilize the same FOB's I have for my 2000...

JSchuricht is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome