trailer lamps/ turn lamps /brakes issues - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 04-30-2007, 02:05 PM Thread Starter
Member
 
97_powerstroke77's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: backwoods_oklahoma
Posts: 74
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Exclamation trailer lamps/ turn lamps /brakes issues

my right turn lamp and right brake lamps on my rv do not work. when i turn on the running lights to check them, all are lit except the right rear. Then they slowly fade out and look like they are off. this is reallywierd. Any ideas as to what is causing this? P.S. there is not a battery on the trailer either.

Im stuck not knowing what to replace and am needing to have everything working by this Thursday.. Please help

1997 4 door 4x4 7.3 powerstroke auto cat delete, on 33's skins


2010 CrewCab FX4 Lariat

Edge Evo CTS Race
DPF & CAT delete 4" pipe from Turbo back

97_powerstroke77 is offline  
post #2 of 5 Old 04-30-2007, 02:09 PM
Super Moderator

 
Eric's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mt. Washington, Ky.
Posts: 8,226
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 11 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 6 reviews
Make sure everything is grounded good. Also, check to make sure no wires are shorted. I went to pull a boat last weekend and whenever I would turn on the turn signals, my four ways would flash, then slowly fade out. Turns out a wire was shorted, taped it up and all worked fine. Just my
Eric is offline  
post #3 of 5 Old 04-30-2007, 02:19 PM Thread Starter
Member
 
97_powerstroke77's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: backwoods_oklahoma
Posts: 74
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
cool, ill check the wires, the wire that was bare,, where was it? on the trailer side or the truck side?

All the fuses and relays are good

1997 4 door 4x4 7.3 powerstroke auto cat delete, on 33's skins


2010 CrewCab FX4 Lariat

Edge Evo CTS Race
DPF & CAT delete 4" pipe from Turbo back

97_powerstroke77 is offline  
post #4 of 5 Old 04-30-2007, 03:33 PM
Super Moderator

 
Eric's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mt. Washington, Ky.
Posts: 8,226
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 11 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 6 reviews
The trailer side.
Eric is offline  
post #5 of 5 Old 04-30-2007, 08:47 PM
Compression Ignition Addict
 
scottphillips88's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Logan Utah
Posts: 218
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 4 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
My truck had a short in the stock Ford 7 pin plug. It would do about the same thing as yours. I bought a new plug for $8 and switched the wires in about 8 minutes. Viola!! Just a thought if your plug looks old and abused as mine did.
scottphillips88 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome