Blue smoke - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-03-2010, 06:35 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Posts: 284
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Brfootball45
Blue smoke

How you doing guys, Well i just finally got in from non-stop plowing with my truck this weekend. The truck has been running non-stop since friday night. Well my problem is today i was taking a break went inside left the truck running outside for about an hour. When i came out i noticed a very light blue haze coming out of the exhaust but when you hit the gas it went away. It seemed like it would come and go. When i noticed this i went in the cab and noticed that the temp gauge was around the C. And another thing i noticed was last monday i checked my oil and the dip stick read around 3/4 and today i checked it and it was a little below a half. There are no leaks just a very very very slight one. My buddy said the loss could be from running the truck nonstop night and day plowing and sanding. does it sound like the truck is burning the oil?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-03-2010, 07:48 PM
Guest
 

Join Date: Oct 2007
Location: pittsboro, Indiana
Posts: 2,773
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Sounds like it could be. You might have bad injector orings.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-03-2010, 08:06 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Posts: 284
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Brfootball45
i hope im not burning oil i cannot afford to fix it
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-03-2010, 10:22 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Posts: 153
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
If during that time it idled for long periods of time I would say its normal. How many miles on it. If its getting up there that would be normal.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-04-2010, 09:44 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Posts: 284
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Brfootball45
it has 158,659 on it, i let it sit outside while i was in dunks eating. When i came out noticed it, drove and plowed some more and i havent seen it yet only real quick when it started up, im concerned about the amount of oil it used , but im not sure im not to knowledgeable on these motors
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 01-04-2010, 01:13 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Posts: 153
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I wouldn't worry about it too much, just keep an eye on it and see how much oil it burns.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 01-04-2010, 01:33 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Location: Sarver, PA
Posts: 432
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to kw900driver
I have 172k on mine and i let it sit and idle for about a half an hour and i didnt see any blue smoke but when i left my driveway the first 50 ft it was rolling some blue smoke then back to running normal. so it sounds fine to me
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 01-04-2010, 03:41 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Posts: 284
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Brfootball45
what about the loose of oil? i have a slow leak from my turbo pedastil but its not leaking that much. Is it because it plowed 32 hours the first snow storm then 40 hours this past weekend non-stop? the truck never shut off. and when i plow i never go above 15 m.p.h
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 01-04-2010, 07:51 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Location: Sarver, PA
Posts: 432
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to kw900driver
I dont know about the loss in oil though
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:03 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors