what wire to tap in to for tach signal for a remot signal? - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 09-30-2009, 04:38 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
97powerstroker's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: plantation,fl
Posts: 1,150
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
what wire to tap in to for tach signal for a remot signal?

just as the title says,i need a tach signal so the remote starter knows the truck is running.location of the wire also.

96 F250 460-auto-ext.cab-long box-4.10-152k-10mpg all day running or not.....

97powerstroker is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 09-30-2009, 05:21 PM
Transmission or Injectors
 
lwillson's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Saskatoon, SK
Posts: 741
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
according to the wiring diagram, it should be the white/pink wire going to the instrument cluster. Break it out of the bundle before it hits the instrument cluster

lwillson is offline  
post #3 of 5 Old 09-30-2009, 08:27 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
97powerstroker's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: plantation,fl
Posts: 1,150
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
awesome thanks man,is there any way to test it?

96 F250 460-auto-ext.cab-long box-4.10-152k-10mpg all day running or not.....

97powerstroker is offline  
post #4 of 5 Old 09-30-2009, 08:34 PM
Transmission or Injectors
 
lwillson's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Saskatoon, SK
Posts: 741
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Depending on what kind of voltmeter you have, if you put it on VAC, you might see a voltage, or if you can measure frequency, you might see a pulse.

lwillson is offline  
post #5 of 5 Old 10-01-2009, 06:46 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
97powerstroker's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: plantation,fl
Posts: 1,150
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ok how about ignition wires? theres 4 big yellow wires and all have power all the time. i thought there should be only two? have any info on constant 12v wires and cranking wires?

96 F250 460-auto-ext.cab-long box-4.10-152k-10mpg all day running or not.....

97powerstroker is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome