OBS Wiper Arm and Blade not reaching windshield - Ford Powerstroke Diesel Forum
94-98 7.3L Exterior Discussion Body and Accessories Talk

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 02-08-2013, 08:38 AM Thread Starter
Member
 
IU 89's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: San Diego
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
OBS Wiper Arm and Blade not reaching windshield

I have a '97 F350 and the drivers side wiper only makes contact with the glass at either end and arcs about 1/4" off the glass in the middle. Any advice on how to remove the arm from attachment point / post? The spring seems to have equal tension as one on the pax side. Any advice is appreciated. Thank you.
IU 89 is offline  
post #2 of 3 Old 02-08-2013, 09:40 AM
Compression Ignition Addict
 
Patrick Feeley's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Tehachapi, CA
Posts: 2,226
Thanks: 0
Thanked 86 Times in 84 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 5 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
On the arm, where it goes on the attachment point, you will see a small tab on the topside of the arm. With the arm lifted off the glass, pry the tab out from the arm and that will release it (with tab "out" the arm will remain in the "off the glass" position). When my 94's were doing the same as yours, I ordered new arms from Ford (they list for about $33.50 each, Tousley Ford Parts online has them for about $22 each), which solved the problem. Cheers!

1997 F250 SC 4x4, E4OD, 4.10 LS, Basically Stock, Relocated Block Heater Plug, External Trans Filter, Tru-Cool Max, I/C Mounted but not Plumbed

SOLD - 1994 F350 CC DRW 2WD PSD, 5 Speed, 4.10 LS, SBC Con-O, Baldwin Filter, Tymar HPX Hose, DPPI DP, Bilsteins, $12 AIC, Coolant Filter, Explorer Overhead Console, A-Pillar w/ISSPRO Black Ice, EV Boost, and EV Pyro, Modified Pedestal, Gutted EBPV.
Patrick Feeley is offline  
post #3 of 3 Old 02-08-2013, 12:32 PM Thread Starter
Member
 
IU 89's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: San Diego
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Problem Solved

Thank you for the guidance. Turns out the issue was the tab. I thought it was inserted all the way but as I was pulling it out it didn't want to move much. As I lowered the blade, my brain engaged, and I saw it was restricting the wiper from "retracting" all the way. Pounded that tab all the way and perfecto! Many thanks for pointing me in the right direction.
IU 89 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome