seems like I only post when $%*$ breaks - Ford Powerstroke Diesel Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 20 Old 06-14-2009, 10:42 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
seems like I only post when $%*$ breaks

Have a 95 f250 auto powerstroke 4x4 went for a drive today, bout 30 miles couple miles from home sitting at a light turned green hit go pedal, nothing happened till about 2k, did it at every other light on the way home, got home popped hood and checked, no fluid, looked under the truck and tranny fluid draining through the bell housing. before I tear it down any ideas on what to look for.
thanks
that$pit is offline  
post #2 of 20 Old 06-21-2009, 03:19 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
k, so I'm almost ready to get the tranny out, can I leave the downpipe in just hangin out loose or is there a good way to get it out?
that$pit is offline  
post #3 of 20 Old 06-21-2009, 03:28 PM
Mob boss

 
Jarrod B's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Austin Texas
Posts: 26,950
Thanks: 25
Thanked 27 Times in 25 Posts
Mentioned: 2 Post(s)
Quoted: 148 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
wohhh wait

what do you mean nothin happened till 2k? does it act like the pedel is bad? or no power like a turbo isnt working?

2006 Ford F250 CCSB FX4 6.0

Sold
1997 F350 CCLB 2WD 7.3
1999 F350 CCLB 4WD 7.3
2003 F350 CCLB FX4 6.0





LSP Chapter Director

LSP Group Threads
http://www.powerstroke.org/forum/lon...-powerstrokes/
Jarrod B is offline  
post #4 of 20 Old 06-21-2009, 03:29 PM
Banned
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,850
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
So the motor revs but the truck goes no where?
03-blue-Powerstroke is offline  
post #5 of 20 Old 06-21-2009, 03:29 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
engine revved fine no problems there, but either the convertor or tranny was not engaging
that$pit is offline  
post #6 of 20 Old 06-21-2009, 03:32 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
pulled the tranny pan nothin nasty in the fluid, but there was about a quarter inch of mettalic sludge around the magnet, just cleaned it when I did the solenoid pack 10 months/ 5k ago
that$pit is offline  
post #7 of 20 Old 06-22-2009, 11:35 AM
Mob boss

 
Jarrod B's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Austin Texas
Posts: 26,950
Thanks: 25
Thanked 27 Times in 25 Posts
Mentioned: 2 Post(s)
Quoted: 148 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by 03-blue-Powerstroke View Post
So the motor revs but the truck goes no where?
Quote:
Originally Posted by that$pit View Post
engine revved fine no problems there, but either the convertor or tranny was not engaging
that would sound like a bad tq

2006 Ford F250 CCSB FX4 6.0

Sold
1997 F350 CCLB 2WD 7.3
1999 F350 CCLB 4WD 7.3
2003 F350 CCLB FX4 6.0





LSP Chapter Director

LSP Group Threads
http://www.powerstroke.org/forum/lon...-powerstrokes/
Jarrod B is offline  
post #8 of 20 Old 06-22-2009, 11:46 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 5,626
Thanks: 5
Thanked 13 Times in 13 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 4 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by bockhold View Post
that would sound like a bad tq
i agree

Quote:
Originally Posted by Ianstew
There is a difference in a government acting responsibly within their powers, and a government that just decides what their powers are and what responsibility means based on political whimsy.
ianstew is offline  
post #9 of 20 Old 06-22-2009, 12:19 PM
Banned
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,850
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by that$pit View Post
pulled the tranny pan nothin nasty in the fluid, but there was about a quarter inch of mettalic sludge around the magnet, just cleaned it when I did the solenoid pack 10 months/ 5k ago
Did you find anything out yet?
03-blue-Powerstroke is offline  
post #10 of 20 Old 06-22-2009, 09:42 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
got the tranny out, torque convertor is still full of fluid, does that mean that it's not the front seal, could be the pump or something else? gonna talk to the company that rebuilt the tranny and torque convertor tommorow, see if they can walk me through anything
that$pit is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome