Over drive not working properly - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 04-07-2014, 04:54 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2010
Location: Western Kansas
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Over drive not working properly

OK I just got my 1997 7.3 put back together and found another problem today. When I went to drive it I noticed that my overdrive was not working right. It would drive fine with the OD on. When I shut the OD off it would drive fine for a couple of minutes but would shut it self off and the button would not work anymore. Drining down the highway it would turn it self off and on. I cleared all the codes I found with my programer but that did not fix the problem. I checked ATF level and it was fine too. The ATF is good running amsoil synthetic and only have about 2K on the ATF. Could I have an switch going bad or am I looking at a major Trannie issue?

Last edited by tkuffler; 04-09-2014 at 01:53 AM.
tkuffler is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome