Reverse slow to engage 95 E4OD? - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 11-01-2009, 07:49 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
adfields's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Palmer Alaska
Posts: 683
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Reverse slow to engage 95 E4OD?

Well guys I know I have seen it posted before but can't remember what the fix was. When I put it in reverse it takes 10 seconds or so to engage then its fine. If I run the rpm up to 1100 or so it kicks right in but with the shift kit adding line pressure, the red eagle clutches, and higher pressure pump I put in when I built it she goes in with a BANG at 1100 rpm!!

So what is the fix guys?

ANDY

My baby is a one of a kind.
1977 I bought a new 76 F150 club cab.
Sitting on a 84 F350 6.9 4X4 chassis
With all the drive train and goodies from a 95 4X4 4door PSD.
Nothing stock left on her and not a nut, bolt, hose, or wire on there that I didn't put where it is.

The Wifes Ride:
2002 Excursion Limited 7.3 PSD

Themo King/Mikuni coolant heaters on both to keep things toasty without idling.
adfields is offline  
post #2 of 3 Old 11-02-2009, 10:30 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
adfields's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Palmer Alaska
Posts: 683
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
No input guys?
Could it be the manual lever position sensor?

ANDY

My baby is a one of a kind.
1977 I bought a new 76 F150 club cab.
Sitting on a 84 F350 6.9 4X4 chassis
With all the drive train and goodies from a 95 4X4 4door PSD.
Nothing stock left on her and not a nut, bolt, hose, or wire on there that I didn't put where it is.

The Wifes Ride:
2002 Excursion Limited 7.3 PSD

Themo King/Mikuni coolant heaters on both to keep things toasty without idling.
adfields is offline  
post #3 of 3 Old 11-03-2009, 06:30 PM
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: El Dorado Hills
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Mine does the same thing.... ANYONE??
hferris is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome