Need help with vibration - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 01-06-2014, 04:30 PM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 105
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Need help with vibration

Hey all,

So the truck vibrates when under any load, from the slightest amount of throttle all the way to WOT. As soon as I let off the accelerator she glides OK, no vibration at all. I think the problem lies in the engine itself. If it was vibrating all the time then I would suspect the drive shaft, U bolts or carrier bearing or T.C. (however, maybe I am wrong? )

I tested all the injectors last week through the harness and had one ohm at 5.8 all the others where around 3.7. Will a bad injector make her vibrate as bad as she is?

I also initially suspected the CPS but the truck isn't spluttering randomly, misfiring or shutting off. The vibration is constant under load.

If anyone could pitch in their $0.02 I would appreciate it!

Its a 96 F250 PS with LOTS of miles.
Rob73 is offline  
post #2 of 4 Old 01-06-2014, 06:01 PM
Powerstroke.org Sponsor

 
Corey@CNCFAB's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Defiance, OH
Posts: 9,274
Thanks: 777
Thanked 510 Times in 464 Posts
Mentioned: 153 Post(s)
Quoted: 390 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
A seizing u-joint will cause this. They will feel tight with prybars though. Making you think they are ok.

Sent from AutoGuide.com Free App

E99CCLB 450/400s,STG1cam, KC38R, 4" exh,CNC FAB fuel&oil lines,140vIDM,BTS,S&B

97 ECLB F250 4x4 stock
96 CCLB F350 4x4 stock



EDGE,S&B,SCT,PHP Hydra,TS-Perf,OEM parts,Sam Wyse trans,VB's,LED's,MBRP,ISSPRO,ICON,FOX,KC TURBOs,SD 7.3 fuel kits, HPOP lines

www.cncfab.us or email sales@cncfab.us

Corey@CNCFAB is offline  
post #3 of 4 Old 01-18-2014, 11:52 AM
Member
 
dirtbiker109d's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 53
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
take your belt off and check your water pump and fan bearings. i had the same problem and my fan bearings....well they werent there lol
dirtbiker109d is offline  
post #4 of 4 Old 03-12-2014, 07:33 PM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 105
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Thanks both for suggestions. Going to take a look this weekend hopefully. Either way, I'm going to rip apart this truck until I find the problem.
Rob73 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome