97 rough idle only when check engine light comes on - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 11-22-2013, 08:42 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Unhappy 97 rough idle only when check engine light comes on

HI there hope you guys can help cause im gong nuts lol, I have a 97 that I have done the wiring harness on and the plugs and glo plugs truck starting running better replaced batteries truck starts great! Idles ok but does a searching mode thing is what I call it like going up and down not by much but does not do all the time, then I drove it all around did fine until the highway when I went on and was doing 65 for about 5 miles the check engine light comes on and the truck then starts to lose power and run rough, shut it off light goes out and the truck runs fine, took out the icp cleaned it off took the truck out ran great down the rode no light nothing then i hooked up my trailer went down the road first hill I came to light comes on truck runs like crap. not sure what else to check or how
HaulingAngels is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 12-21-2013, 10:13 PM
Compression Ignition Addict
 
95_Powerstroke's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Carmichael, CA
Posts: 397
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to 95_Powerstroke
Were you able to find a fix for this? Mine just started doing a similar thing. I start it up, it runs great, then all of a sudden starts idling very rough, CEL comes on, and then it clears up by itself in 10-15 seconds and runs fine. I'm stumped!

Eric
1995 F250 XLT 4x4 E40D

Current Mods: TW tuned, 3/8" trans. lines, BTS VB, Tru-Cool 40k cooler, 6637 Intake, 3" DP, 5" Aussies, Isspro EV2's, smoked tails/heads and 35w/5000k HID's, GM tow mirrors.
Future Mods:Rosewood Stage 2's, D66 with WW2, Intercooler, E-Fuel, T-500, SAS.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
95_Powerstroke is offline  
post #3 of 3 Old 03-28-2015, 02:03 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Did you find a fix?

My 95 with 160,000 miles on it just started doing this. Any guidance greatly appreciated.
morraci is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome