Fuel pressure at Bleeder - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-24-2013, 03:42 PM
Premium Member
 

Join Date: Jul 2013
Location: Riner,Virginia
Posts: 192
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Fuel pressure at Bleeder

hey does anyone know what the fuel pressure should be at the bleeder on the water separator while cranking..the truck wont start.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-24-2013, 09:22 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2011
Location: Tehachapi, CA
Posts: 1,745
Thanks: 0
Thanked 36 Times in 36 Posts
Feedback Score: 0 reviews
25 psi minimum at a minimum crank speed of 100 rpm. Are you getting the Wait-to-Start light? Tach showing any rpm while cranking? White smoke out the exhaust? Oil level good? CEL on? Cheers!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-25-2013, 01:46 PM
Premium Member
 

Join Date: Jul 2013
Location: Riner,Virginia
Posts: 192
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Alright the cranking was at 10 psi so I changed the fuel pump and cleaned the water separator screen. I have a wait to start light , the glow plugs are working because it dims after about 2 seconds of being on. tach is moving, either no white smoke or very lttle. And whats a "CEL"? Thanks for the response.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-25-2013, 01:49 PM
Premium Member
 

Join Date: Jul 2013
Location: Riner,Virginia
Posts: 192
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
New HPOP, CPS, IPR, Fuel pump, Computer, switched out a brand new IDM, no difference. It will crank for about 5-10 seconds fire like it gonna start then just crank again and repeat.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 08-25-2013, 01:50 PM
Premium Member
 

Join Date: Jul 2013
Location: Riner,Virginia
Posts: 192
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
NO CODE PRESENT
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 08-28-2013, 02:54 PM
Premium Member
 

Join Date: Jul 2013
Location: Riner,Virginia
Posts: 192
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Alright so cranking pressure is about 20psi at the shrader valve. I have a new HPOP,IPR ,ICP sensor,CPS,FPR mod done, clean fuel filter, fresh oil change. Tach moves while cranking,WTS light is good and when i swich tanks they both read different, my question is if im getting a reading from both tank levels does that eliminate tank selector/valve?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 08-29-2013, 11:10 AM
Premium Member
 

Join Date: Apr 2013
Posts: 1,633
Thanks: 26
Thanked 60 Times in 60 Posts
Feedback Score: 0 reviews
the best i can do for you is give you a
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 08-30-2013, 04:58 AM
Premium Member
 

Join Date: Jul 2013
Location: Riner,Virginia
Posts: 192
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Defect Cam sensor

so before all this work i just did, i put a cam sensor in the truck because it was running perfect then just quit. And thats normally the symptoms of a bad Cam sensor, the trucks got about 200,000 on it. so hear it is 2 months later and the truck still isnt running but after replacing all the parts i listed before , and trying to crank it over after every part replacement. The CEL finally threw a code, for the brand new CPS i put in. Im goin Defect it out with Advance Auto where i got it and put another one in. HAs ANYONE ever come across this same issue of having a defect Cam sensor?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 08-30-2013, 06:13 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2011
Location: Tehachapi, CA
Posts: 1,745
Thanks: 0
Thanked 36 Times in 36 Posts
Feedback Score: 0 reviews
There have been plenty of folks that have gotten a bad CPS right out of the box (especially from the local auto parts houses). I get mine from Ford. Cheers!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 08-30-2013, 08:55 AM
Premium Member
 

Join Date: Jul 2013
Location: Riner,Virginia
Posts: 192
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
well i put a new CPS in it, still no start, this thing is really starting to discourage me.Ive got about 30 hours of time and about $1000 bucks in it just for this one random no start situation. I need some help!! Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:38 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors