95 7.3 no start - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 08-20-2013, 03:38 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
95 7.3 no start

Help me please!!!!

Truck started to have a slight vibratration while coming into town. Stopped for a bit and started fine no shake. Drove about 2 km vibration started again and gradually got worse. Pulled over shut it off and started it again, still bad engine shake and than died and won't start now.

Changed the cps, passenger side uvch and topped oil in hpop reservoir. Tach moves. Wts light comes on. There are no warning lights on. Has white smoke coming from pipe. No fuses blown.

What do I try now?!?!
canadiangirl is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 08-20-2013, 06:58 PM
Compression Ignition Addict
 
Patrick Feeley's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Tehachapi, CA
Posts: 2,228
Thanks: 0
Thanked 87 Times in 85 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 5 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Welcome to the forum!

If you can, measure the fuel pressure when cranking. It should be at least 25 psi at 100 rpm (minimum) crank speed. Also try switching fuel tanks. Is there fuel in the fuel bowl if you remove the top? Cheers!

1997 F250 SC 4x4, E4OD, 4.10 LS, Basically Stock, Relocated Block Heater Plug, External Trans Filter, Tru-Cool Max, I/C Mounted but not Plumbed

SOLD - 1994 F350 CC DRW 2WD PSD, 5 Speed, 4.10 LS, SBC Con-O, Baldwin Filter, Tymar HPX Hose, DPPI DP, Bilsteins, $12 AIC, Coolant Filter, Explorer Overhead Console, A-Pillar w/ISSPRO Black Ice, EV Boost, and EV Pyro, Modified Pedestal, Gutted EBPV.
Patrick Feeley is offline  
post #3 of 4 Old 08-21-2013, 03:12 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Figured ut problem. Even though the rear pigtail on the outer harness looked fine changed it and she started right up!!
canadiangirl is offline  
post #4 of 4 Old 08-21-2013, 07:22 PM
Compression Ignition Addict
 
Patrick Feeley's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Tehachapi, CA
Posts: 2,228
Thanks: 0
Thanked 87 Times in 85 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 5 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Excellent! Glad you found the problem. Cheers!

1997 F250 SC 4x4, E4OD, 4.10 LS, Basically Stock, Relocated Block Heater Plug, External Trans Filter, Tru-Cool Max, I/C Mounted but not Plumbed

SOLD - 1994 F350 CC DRW 2WD PSD, 5 Speed, 4.10 LS, SBC Con-O, Baldwin Filter, Tymar HPX Hose, DPPI DP, Bilsteins, $12 AIC, Coolant Filter, Explorer Overhead Console, A-Pillar w/ISSPRO Black Ice, EV Boost, and EV Pyro, Modified Pedestal, Gutted EBPV.
Patrick Feeley is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome