1995 f350 wont start - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-12-2013, 05:45 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2012
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
1995 f350 wont start

I bought a 95 7.3 not running it cranks over but no fire. There is no smoke I tried a cps and an idm still nothing. I pulled high pressure oil sensor and no oil came out I also cranked it over no oil came out of the hole.
I checked hpop reservoir and has oil in it. Fuel filter also full with fuel.
Previous owner said it died going down the road like you turned the key off.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-12-2013, 05:58 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2012
Posts: 154
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
I have a 97 with exact same problem! Wiring looks good, fuses good, PCM and IDM changed fuel and oil level good. I'm scratching my head at this. I have a guy coming tomorrow with a snap on code reader/tester and ill let you know what I find out. I have no oil pressure at dash gauge. Turn truck over non comes out filter so thinking oil pressure problem.


Sent from AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-12-2013, 06:05 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2012
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have engine oil pressure but thinking hpop issue
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-12-2013, 06:11 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2012
Posts: 154
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
What's level in hpop (take out plug in top, should be 1/4 down)? What about ipr sensor on hpop, does wires look burnt or swollen from diesel fuel. Did you unplug your icp sensor and try to start (setting computer to run on default oil pressure setting)


Sent from AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 08-12-2013, 06:23 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2012
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
oil level is good and i did unplug wire and try to start still nothing
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 08-12-2013, 07:18 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2011
Location: Tehachapi, CA
Posts: 1,622
Thanks: 0
Thanked 22 Times in 22 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Is the Wait-to-Start light coming on? Tach reading when cranking? Does the CEL illuminate "very" quickly when the key is turned to WTS? All underhood fuses good? Cheers!

Last edited by Patrick Feeley; 08-12-2013 at 07:22 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 08-12-2013, 07:27 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2012
Posts: 154
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
I don't mean to jack your thread but did you pull your valve covers to see if injectors passing oil.-- mine are not. And no rpm reading on gauge (cam sensor replaced). Jus wondering if we have exact same issue.

I can't be no more help cuz I'm stuck so ill just sit back and keep eye on any useful info or things to test.

GOODLUCK!


Sent from AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 08-13-2013, 07:54 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2012
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
The wait wts light does come on and the cel comes on quickly.

Sent from AutoGuide.com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 08-13-2013, 07:08 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2012
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Wts light flashes on and off quickly and out of the blue the anti theft started going nuts and I had to unhook the battery

Sent from AutoGuide.com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 08-14-2013, 12:05 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2011
Location: Tehachapi, CA
Posts: 1,622
Thanks: 0
Thanked 22 Times in 22 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Do you know if it has a chip on the PCM? Cheers!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:39 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors