same crap different day - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 03-29-2013, 04:51 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
same crap different day

In January after drivin about 3-4 miles down the interstate i got on an off ramp while sitting at the stop light my truck died like you turned the key. after 30 minutes of cranking it started and ran fine. after some research i replaced the cps. well this seemed to fix the problem. today after driving 1- 1.5 miles on the interstate it did the same on the offramp it started after about 5 minutes of cranking. it threw the same code i think it was 0344 reading something about cps circuit a i think.. if you have any idea what could be causing this please help thanks sorry bout the long post
deerslayer42694 is offline  
post #2 of 6 Old 03-29-2013, 05:03 PM
Compression Ignition Addict
 
jesilvas's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,148
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 27 Times in 25 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Could still be the CPS or maybe even the harness to it.



2000 F-350 Lariat Super Duty, Dually, CCLB, 7.3L
4R100, 2wd
330,000 + miles
jesilvas is offline  
post #3 of 6 Old 03-29-2013, 10:15 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
which cps should i get if that is the problem? ford oem, alliant, international?
deerslayer42694 is offline  
post #4 of 6 Old 03-30-2013, 07:01 AM
Compression Ignition Addict
 
jesilvas's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,148
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 27 Times in 25 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Black, Grey, & Dark Blue Cam Position Sensor Perdels Test - Diesel Forum - TheDieselStop.com
Hopefully that answers your question.



2000 F-350 Lariat Super Duty, Dually, CCLB, 7.3L
4R100, 2wd
330,000 + miles
jesilvas is offline  
post #5 of 6 Old 03-30-2013, 10:09 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i unplugged the cps and there was oil in the plug part of the wire not the sensor could this shorted the sensor enough to throw a code and shut the truck down?
deerslayer42694 is offline  
post #6 of 6 Old 03-30-2013, 02:05 PM
Compression Ignition Addict
 
jesilvas's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,148
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 27 Times in 25 Posts
Feedback Score: 0 reviews
There sure shouldn't be oil in there. Get some di-electric grease after cleaning it out.



2000 F-350 Lariat Super Duty, Dually, CCLB, 7.3L
4R100, 2wd
330,000 + miles
jesilvas is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome