question??? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-26-2013, 12:50 PM
Premium Member


 

Join Date: Dec 2012
Location: Everett Wa.
Posts: 258
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Question question???

Got a question for you guys.....just put a fuel pressure gauge on the fpr on my 95 7.3 and had to unplug one of my under valve cover harnesses.... started it up and then remembered that it was unplugged so. Shut the motor off then plugged it back in now it acts like it is missing on those cylinders.....do i need to reset the computer??? And how do you do that????
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-26-2013, 02:24 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2010
Location: Glen Allen Va
Posts: 496
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'd would take a look at the pin connections first ,and then maybe a continuity test
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-26-2013, 02:33 PM
Full A-Team Member
 

Join Date: Dec 2008
Location: Phillips, WI
Posts: 6,162
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
To reset the computer, take the battery cables off for a minute or 2, forget the exact time, but it isnt much.

Check the plug and pins for crap that may have got in there
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-26-2013, 07:05 PM
Premium Member


 

Join Date: Dec 2012
Location: Everett Wa.
Posts: 258
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Question

Ok so now that i a'm home.....The full story so far...Went to put a Pressure gauge on the FPR. took the shrader valve off..and found that i had to unplug the under valve cover harness by the FPR on the fuel bowl to get the fitting in the Fpr...got the gauge all put on...went to start it up and it ran like it was missing on those cylinders...Opps...forgot to plug the Harness back in...shut the motor off....plugged the harness back in and re started the motor...it still ran like it was missing on those two cylinders....But i noticed that the gauge i put on the Fpr only read like 12psi????? so i put a BB in the FPR and that didn't make any difference......Put my friends fuel pressure gauge on it ( his gauge the first time i put it on it a while ago,showed the pressure bounceing about between 50ish and 65ish PSI) Now i did put a new pump on the truck before my trip to Cali a few weeks ago....Bought from Guzzles site....Ran good untill i put the new Gauge on the FPR????There are no fuel leaks....The pressure is about 12PSI and it runs like ****!!!! Any 95 PSD gurus had this problem????HELP...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 02-26-2013, 07:12 PM
Premium Member


 

Join Date: Dec 2012
Location: Everett Wa.
Posts: 258
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Question

Oh ya ...Drove it up the road by the shop and stopped on the side of the road..and popped each UVC harness off one at a time and near as i can figure by the way the motor ran while doing this all the injectors are fireing...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 02-27-2013, 05:43 PM
Premium Member


 

Join Date: Dec 2012
Location: Everett Wa.
Posts: 258
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Question

also posted a thread in the motor 911 area...

Any Cascade coal rollers had this happen and what was the fix???
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:38 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors