97 7.3 problem - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 01-28-2013, 09:09 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
897.3alltheway!'s Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 835
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Thanks: 7
Thanked 4 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
97 7.3 problem (VIDEO)

lastnigt going down the freeway, hit the pedal to get going, then it made some sounds and i first thought something got sucked into the turbo, but that was not it, now its running horrible, scanned for codes and came up with these

7.3 problem - YouTube

06-p1391
05-p1393
04-p0113
03-po475
02-p0478
01-p0470

looked up a few and some said it could be the injector relay, or someting related, but gotta take a closer look today. *** looking at the front of the truck, the left side (pass side) of the motor, the tube that connects to the turbo for air is popping and blow out instead of sucking in along with some smoke, broken valve?

-Jeremy

Got A Few Rides...





Last edited by 897.3alltheway!; 01-28-2013 at 06:03 PM. Reason: forgot info
897.3alltheway! is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 01-28-2013, 02:16 PM
BANNED by Kris
 
BigFuel's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Pasadena, CA
Posts: 6,143
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Thanks: 48
Thanked 111 Times in 103 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Clear codes and test all the fuses under the hood. Too odd that you are getting so many out of range sensors at the same time yet the truck will run at all.

+ Matt - Star Tiger +
-Bean's: 160/100 (FF Injectors), 2/ 6-POS chips (TW & Beans tunes), Overboost controller, E-Fuel
-BANKs: downpipe, full exhaust, gauges, test pipes, intercooler
-Irate: T-4 kit, IC pipes, 3" Replacement Plenums, BASB Turbo
-Mag-Hytec trans. and pumpkin covers
-6637, CCV, IDM, 6.0 Fan, 49-Federal PCM swap, MAP line Mod
-370 Amp alt., 40k trans cooler, SRP1.1
-twin on-board air w/ 10 gal. tank

Re-pinning '97 Cali PCM to Federal
BigFuel is offline  
post #3 of 3 Old 01-28-2013, 03:04 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
897.3alltheway!'s Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 835
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Thanks: 7
Thanked 4 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by BigFuel View Post
Clear codes and test all the fuses under the hood. Too odd that you are getting so many out of range sensors at the same time yet the truck will run at all.
it will idle, but very harsh, its obvious something wrong with it, but all those codes im not sure

-Jeremy

Got A Few Rides...




897.3alltheway! is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome