Slight hesitation - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-04-2012, 07:20 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: May 2010
Location: eastern oregon
Posts: 109
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Slight hesitation

Here is a video of my Video of my hesitation.
1st rev chip set to stock
2nd rev 75hp
3rd rev 140hp
4th stock again.

While it does this there is a medium cloud of blue smoke then clears up. I have tried pulling the chip and makes no difference. Worst when cold. Anybody have an idea.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-06-2012, 01:36 PM
Hee Hee, he's doing it...
 

Join Date: Oct 2011
Location: Pasadena, CA
Posts: 5,102
Thanks: 39
Thanked 64 Times in 61 Posts
Feedback Score: 0 reviews
When was the last time the FPR screen was cleaned?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-06-2012, 03:25 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: May 2010
Location: eastern oregon
Posts: 109
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I cleaned it about a week ago, new fuel filter, and fresh oil. Also after start up it has a haze of blue smoke until I drive it a mile or two. Ive got a CPS on the way. Had a CPS code when I scanned it last but nothing else.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-06-2012, 03:35 PM
Hee Hee, he's doing it...
 

Join Date: Oct 2011
Location: Pasadena, CA
Posts: 5,102
Thanks: 39
Thanked 64 Times in 61 Posts
Feedback Score: 0 reviews
This shouldn't be your deal but check and clean the EBP sensor and tube too.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 11-06-2012, 04:28 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: May 2010
Location: eastern oregon
Posts: 109
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yes I have.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 11-06-2012, 06:03 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: May 2010
Location: eastern oregon
Posts: 109
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I forgot to add that the time before last when I changed the fuel filter it was black like the injector orings were shot but this last time it was fine. I change them about every 4 months. So I figured if that was my problem the filter would be black again.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:00 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors