fuel leak got me stumped - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-21-2012, 06:07 PM
Member
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 83
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to jake-96-7.3
fuel leak got me stumped

replaced my fuel filter the other day along with changing my oil done it about 3 or 4 times before and never had a problem use the aftermarket filter and cap since thats what it had when i bought it... i drained the bowl put in the new filter put fresh fuel on the new o ring put the beveled edge up like the directions said and it leaks around the cap like hell...i thought maybe i over tightened it so i got another o ring and did it again and still the same thing i have herd some people say to put the beveled edge down but the directions clearly say to put it up..are these filters just crap and should i go to the oem cap and filter??? am i doing something wrong... i finally got it to seal after about 30 mins of messing with it but then it started to leak the next day
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-22-2012, 01:20 PM
Member
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 83
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to jake-96-7.3
anybody??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-22-2012, 01:23 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2012
Posts: 154
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Is it the factory lid?
Or is it the filter attached to a new lid all in one unit?



Sent from my iPhone using Autoguide
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-22-2012, 01:33 PM
Member
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 83
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to jake-96-7.3
all in one unit thats what was on it when i got it
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-22-2012, 01:39 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2012
Posts: 154
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
I personally like the factory cap, go to international and buy their filter.

Make sure the gasket doesn't twist or "fall in" when your tightening cap down. Make sure the cap goes in level and not cross threaded, if goes in cross threaded you might think you got it right when stops but nope.

Bevelled side goes up, flat side down for gasket. Put cap on, spin it in the off direction till threads are lined up and than start to instal, use flash light and watch gasket. Should go perfect for u.

Is that how you did it?


Sent from my iPhone using Autoguide
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 10-22-2012, 01:46 PM
Member
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 83
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to jake-96-7.3
yep pretty much ive looked for cracks,defects in the gasket and nothing i ordered the factory lid and filter so that should be here soon hopefully that solves the issue
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 10-22-2012, 01:51 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2012
Posts: 154
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Over tightening will just break the plastic cap and will come loose, don't think that's your problem. Make sure you have a flat seal all the way around the lid. Sounds like problem with cap.

Jus to make sure look at top of your filter bowl for cracks just incase, I've never seen it but don't hurt to inspect it all.

Good luck, hope new cap is it!


Sent from my iPhone using Autoguide
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 10-23-2012, 12:30 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2011
Location: The great state of Warshington
Posts: 889
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Is the lid itself flat?
I had problems with a WIX filter/lid unit a while back that looked like it got sandwiched during shipping. Had about 1/8" of run-out (unofficial measurement taken with a table and a dial indicator).
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 10-24-2012, 02:35 PM
Member
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 83
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to jake-96-7.3
got a factory lid and filter and no more leak...looking at the 2 lids i had since i bought another filter of the same kind thinking it would fix it (duralast filter) they are actually slightly warped ? not much very hard to notice if not in the light but that was it
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:04 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors