NEED HELP FUEL FILTER LIGHT COMES ON AND STARTS SPUDDERING AND DIES - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-23-2012, 04:47 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2012
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
NEED HELP FUEL FILTER LIGHT COMES ON AND STARTS SPUDDERING AND DIES

hey guys i got a 1995 crew cab f350 4x4 5speed 215k it was a landscaping truck and they let it sit for 2 years before i got it. i have been driving it for about 3 weeks now. i bought it put new brake lines, 2 fuel filter,CPS,injection pressure regulator,fuel pump. now for the issues if i start to get on it to merge into traffic the fuel filter light will come on and if i cruise at like 55 to 60mph after about 3miles the truck will start spuddering and end up dieing and it acts like it is out of fuel but ill get out and check the fuel bowl and its got plenty of fuel. and sometimes it just dies randomly and it doesnt want to start i have to let it sit for about 10-15min then it will start. I NEED HELP GUYS it suck because i cant even take my son to daycare because im affraid of being stranded.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-23-2012, 06:36 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2011
Location: Tehachapi, CA
Posts: 1,626
Thanks: 0
Thanked 24 Times in 24 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Check the fuel pressure at idle and you may need to check it at WOT to make sure its not dropping off. Have you checked the fuel filter again? Cheers!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-23-2012, 06:41 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2012
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I checked it saturday when i did the IPR and it was at 40psi ideling and i changed the fuel filter on saturday and i did the CPS today
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 07-24-2012, 05:57 AM
Banned
 

Join Date: Sep 2008
Location: Fort Bragg, NC/Buff, NY/Midlothian, VA
Posts: 5,630
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
You changed the fuel filter? Thats typically what a fuel filter light is for

Did you drain the bowl?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 07-24-2012, 06:13 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2010
Location: Raleigh, NC
Posts: 3,433
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Blow the fuel lines out, sounds like they're a bit clogged

Sent from my DROID BIONIC against my will
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 07-24-2012, 06:25 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2012
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yes i put a fuel filter in about 2the weeks ago when i got and i put another one in on saturday and before i put it in i pulled the fuel bowl and cleaned and sprayed carb cleaner in the ports. But i think i just found the issue all the valve covergasket plugs for the injectors are melted
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 07-24-2012, 06:30 AM
Banned
 

Join Date: Sep 2008
Location: Fort Bragg, NC/Buff, NY/Midlothian, VA
Posts: 5,630
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
ahhh that will cause a ton of problems. what a pita
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 07-25-2012, 11:35 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2012
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ok guys i put new valve cover gaskets and the harness under the vavle cover and all new pigtails going into the vavle covers. started it up and and its runs like **** and shaking but feels like it got a cam. i hooked up my scanner and did and injector buzz test and all injectors are buzzing. HELP ANYONE THINK ITS THE INJECTOR DRIVE MODULE
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 07-25-2012, 11:55 AM
Banned
 

Join Date: Sep 2008
Location: Fort Bragg, NC/Buff, NY/Midlothian, VA
Posts: 5,630
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
try reposting this in the General Discussion area.. your not gonna get a lot of hits in the Motor Problems section
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:27 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors