runs but has no power. - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 05-01-2012, 11:40 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
wjjb's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: graham, wa
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
runs but has no power.

I have a 97 powerstroke and I just put a new hpop, fuel pump, glow plugs, down pipe with 4 inch straight pipe, and a smaller turbine housing on it about a two months ago. It ran awesome for about a month then I went for a ten hour drive to oregon and it ran fine, but when I was on my way home I started losing power and it was loping at an idle. I came home and talked to A buddy of mine and he said to change the injector o-rings. So when I did that I also changed the oil, fuel filter, and put a paper filter in place of the k&n air filter. But I still have no power and I have went from about seventeen miles to gallon to about eleven. And when the truck warms up it seems like it takes longer to start and it sounds like there is air in the system. I used to be able to push out about 22 lbs of boost but now I can barley get thirteen or fourteen, once it gets past ten pounds the gauge starts bouncing really bad. there is a hill I climb up on my way home and I used to be able to pull 55 to 60 in fifth gear up it, but now I can get about 45 to 50 up it in fourth gear with a run at it. does any one have any ideas what this could be? A stuck injector, a weak injector?

97 F350 cc, lb, 5spd.
17* hpop
Stancor gpr
1.00 turbine housing
Superchip programmer
Diamond eye turbo back dual 4" exhaust
Glow shift digital gauges
K&N intake
12,000lb Ramsey winch
Air lift air bags
4" lift kit
37x12.50x16 tsl swampers
wjjb is offline  
post #2 of 3 Old 05-02-2012, 12:11 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
wjjb's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: graham, wa
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Also forgot to mention that there is no cel, and today I was in fifth gear going from forty to fifty and it was hiccuping really bad around 1500 rpm, it also has a new ipr valve and icp sensor and cam senor.

97 F350 cc, lb, 5spd.
17* hpop
Stancor gpr
1.00 turbine housing
Superchip programmer
Diamond eye turbo back dual 4" exhaust
Glow shift digital gauges
K&N intake
12,000lb Ramsey winch
Air lift air bags
4" lift kit
37x12.50x16 tsl swampers
wjjb is offline  
post #3 of 3 Old 05-05-2012, 03:16 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
wjjb's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: graham, wa
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I keep getting an error code for ebp sensor malfunction and a cam sensor, it has a new cam sensor from international, but monday it's going to the dealership because they just gave me a recall notice for the cam sensor. I replaced the ebp tube but not the sensor? I heard the ebp sensor is fragile, so could I have messed it up? Should I try a new sensor? I know somebody out there has some kind of idea.

97 F350 cc, lb, 5spd.
17* hpop
Stancor gpr
1.00 turbine housing
Superchip programmer
Diamond eye turbo back dual 4" exhaust
Glow shift digital gauges
K&N intake
12,000lb Ramsey winch
Air lift air bags
4" lift kit
37x12.50x16 tsl swampers
wjjb is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome