Truck is dead - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-13-2012, 04:30 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: May 2010
Posts: 92
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Truck is dead

So driving and truck died won't restart cranks like a champ though. Replaced fuse 22 removed fuel bowl heater repleaced cps. I'm getting 600 Psi from hpop. Fuel is good too. I read somewhere if you remove valve covers that you could see injectors squirting oil if working properly but no squirt. What next btw no smoke on crank and block heaters been plugged in awhile and its been in the 60s-70s here
Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 04-13-2012, 10:52 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2011
Location: Houston, Tx
Posts: 484
Thanks: 1
Thanked 7 Times in 7 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Is there fuel in the bowl? Does the tach move when cranking? Was the fuse actually blown? don't just replace it, actually disconnect the heater so it won't blow again. Check your wiring everywhere including the valve cover gaskets and under valve cover harness. Sometimes wiggling something will get it to act right.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 04-13-2012, 11:52 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2011
Location: Dover
Posts: 1,618
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Does the wait to start light come on?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 04-14-2012, 12:07 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2007
Posts: 5,424
Thanks: 1
Thanked 8 Times in 8 Posts
Feedback Score: 0 reviews
and does your hpop resivoir have oil in it? if not fill it to aboit an inch from the top anad give her a ago
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 04-14-2012, 01:30 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: May 2010
Posts: 92
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Wts light does come on no cel. Removed fuel heater. Tach moves when cranks and hpop resivoir is full. All wires look fine took off valve covers and all checks out good under there
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:23 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors