icp codes help - Ford Powerstroke Diesel Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 15 Old 03-01-2012, 06:50 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
icp codes help

My 97 f350 has a p1212 and p0340 coming back as soon ad I start the truck. I have icp pressure and rpm when cranking. The Icp is around 850 at idle and icp is 15% the cps is new and the icp doesn't look too old but I'm not sure. Help please! Truck runs ne but cel is on!
corybens11 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 15 Old 03-01-2012, 07:58 AM
Full A-Team Member
 
Fordman247365's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Phillips, WI
Posts: 6,407
Thanks: 3
Thanked 5 Times in 5 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Pull the plug on the icp, is there oil in the plug? if so the icp is shot. Also check the wiring by the icp. Something is definately going on with it.

Elmo/Shane

96 F350 4x4
Everything.
And its expensive.

476,000 Miles

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


"100% worked for, 100% paid for"
Fordman247365 is offline  
post #3 of 15 Old 03-01-2012, 08:00 AM
Full A-Team Member
 
Fordman247365's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Phillips, WI
Posts: 6,407
Thanks: 3
Thanked 5 Times in 5 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Also the other code is for the CPS, might want to change that out also.

Other than the CEL what is the truck doing...I assume runs like crap with less power than normal, or does it even run?

Elmo/Shane

96 F350 4x4
Everything.
And its expensive.

476,000 Miles

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


"100% worked for, 100% paid for"
Fordman247365 is offline  
post #4 of 15 Old 03-01-2012, 08:09 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
The previous owner said the icp was replaced but It does Have some oil in the plug. Could be from the old one. As for the cps I replaced It yesterday amf the code still comes back. The truck runs fine. Starts right up doesn't die. Sometimes the idle hunts a bit?
corybens11 is offline  
post #5 of 15 Old 03-01-2012, 08:13 AM
Full A-Team Member
 
Fordman247365's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Phillips, WI
Posts: 6,407
Thanks: 3
Thanked 5 Times in 5 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
The idle is comming from the ICP issue. What are you clearing the codes with, when they are cleared it throws a CEL right away on startup?

Also try wiggling the ICP plug around so it makes good contact.

Could be a possibility of the ICP plug being bad

Elmo/Shane

96 F350 4x4
Everything.
And its expensive.

476,000 Miles

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


"100% worked for, 100% paid for"
Fordman247365 is offline  
post #6 of 15 Old 03-01-2012, 08:20 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I'm clearing it with am oasis scanner and they come back as soon as I start the truck. I think they came up when I did a koeo self test too I don't remember. And what about the cam code and what about the ipr causing problems I'm kinda lost here.
corybens11 is offline  
post #7 of 15 Old 03-01-2012, 04:27 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
This thing is so hacked I think I might get rid of It
corybens11 is offline  
post #8 of 15 Old 03-01-2012, 09:13 PM
Full A-Team Member
 
Fordman247365's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Phillips, WI
Posts: 6,407
Thanks: 3
Thanked 5 Times in 5 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
ouch........

Elmo/Shane

96 F350 4x4
Everything.
And its expensive.

476,000 Miles

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


"100% worked for, 100% paid for"
Fordman247365 is offline  
post #9 of 15 Old 03-02-2012, 05:36 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Well can anyone help me diagnose this at all.
corybens11 is offline  
post #10 of 15 Old 03-02-2012, 09:29 AM
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 74
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
help

If you are at 15% duty on the injection control pressure you have a bad hpop.
pablito is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome