won't boost up - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 02-24-2012, 04:32 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 82
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
won't boost up

I just picked up a '99 Lariat 7.3. It runs fine just putting around, but it won't boost up properly. As long as you're just driving normally you don't really notice, but if you floor it to pass someone there is just no extra power. It doesn't smoke or make any weird noises. No blowby in the engine either. My buddy is a Ford tech, but usually only works on 6.0s. He dropped the tank and replaced the in-tank sock and says he checked the turbo as well. He doesn't know what else to do without throwing parts at it. Said the fuel pressure at the engine is fine as well.

Ideas?
Beefmalone is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 02-24-2012, 04:36 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 82
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
sorry, just realized this should be in the 99-03 forum. mods please move. thanks
Beefmalone is offline  
post #3 of 4 Old 02-24-2012, 04:49 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Nov 2009
Location: Ringtown, PA
Posts: 618
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
I've heard of the waste gate actuators going bad or breaking. Mine sort of does the same thing. Has a lag before it boosts up. I just ordered a new one from diesel site. I'll let you know if it makes any difference.


Sent from my Autoguide iPhone app

2001 F350 SRW CC 4WD LB
ZF6 w/ Southbend, 220k, DIY Intake, WW,NonEBPV Pedestal, CCV Mod, Gauges (Boost, Pyro), 2in Leveling Kit, 4" Straight MBRP, AIH Delete, 2-12" Kicker Comp's, Pioneer Amps
2001 F350 DRW EC 2WD (Rolled Over)
2000 F550 CC 2WD
Automatic, Jasper 4R100 w/Derale Pan & 6.0 Cooler, DIY Intake, AIH Delete, 4" MBRP,

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Schnot is offline  
post #4 of 4 Old 02-25-2012, 02:44 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 82
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Thanks, keep me posted. Also, I noticed today that it will boost up fine when cold, but after about 10 miles and it gets fully warmed up it will not boost up. made a vid

Beefmalone is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome