Bad motor problem ? - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old 02-23-2012, 05:57 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Bad motor problem ?

One day i was going down the road and the truck lost all power pulled over truck was idling but it sounded really bad no smoke no power rough idle. Any ideas
96powerstroker17 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 02-23-2012, 06:07 PM
the baconator

 
terryknight's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Easton MD 21601
Posts: 12,733
Thanks: 10
Thanked 126 Times in 120 Posts
Mentioned: 9 Post(s)
Quoted: 135 Post(s)
Feedback Score: 2 reviews
pull the codes even if the check engine light isn't on doesn't mean there aren't codes.

and more info would help mods truck tranny mileage etc etc

94.5 F250 Reg Cab 4x4 5 speed 4.10 276000 plus miles

97 F350 Crew Cab LB 4x4 5 speed 3.55 320000 plus miles (parts truck)



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Quote:
Originally Posted by alberta 7.3 View Post
YouTube: Providing idiots everywhere a podium to share their stupidity
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
terryknight is offline  
post #3 of 8 Old 02-23-2012, 06:10 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
160,000 edge evo trany is a year old i used my programer to pull codes but came back clean no check engine light when it idles it sounds like a thud noise

Last edited by 96powerstroker17; 02-23-2012 at 08:45 PM.
96powerstroker17 is offline  
post #4 of 8 Old 02-23-2012, 07:44 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Could it be a hpop?
96powerstroker17 is offline  
post #5 of 8 Old 02-23-2012, 08:57 PM
Compression Ignition Addict
 
Patrick Feeley's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Tehachapi, CA
Posts: 2,228
Thanks: 0
Thanked 87 Times in 85 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 5 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Is it "whumping" back through the intake (posssible bent pushrod/rocker problem)? Anyway, check the oil level. Check the valvecover connections, sniff the oil cap for burnt electrical smell. Cheers!

1997 F250 SC 4x4, E4OD, 4.10 LS, Basically Stock, Relocated Block Heater Plug, External Trans Filter, Tru-Cool Max, I/C Mounted but not Plumbed

SOLD - 1994 F350 CC DRW 2WD PSD, 5 Speed, 4.10 LS, SBC Con-O, Baldwin Filter, Tymar HPX Hose, DPPI DP, Bilsteins, $12 AIC, Coolant Filter, Explorer Overhead Console, A-Pillar w/ISSPRO Black Ice, EV Boost, and EV Pyro, Modified Pedestal, Gutted EBPV.
Patrick Feeley is offline  
post #6 of 8 Old 02-23-2012, 09:13 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Mar 2011
Location: Houston, Tx
Posts: 2,103
Thanks: 4
Thanked 91 Times in 91 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 57 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Pull that tuner off. Check all your electrical connections and check the valley for anything out of the norm. Need more description on what it's doing to really tell. CPS or something along those lines maybe?
White95f250 is offline  
post #7 of 8 Old 02-23-2012, 09:19 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Ok it starts but it sounds like a really bad thumping noise its non driveable has no power at all cps was replaced over the summer , could it be lifter of push rod?
96powerstroker17 is offline  
post #8 of 8 Old 02-24-2012, 12:44 PM
Compression Ignition Addict
 
Patrick Feeley's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Tehachapi, CA
Posts: 2,228
Thanks: 0
Thanked 87 Times in 85 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 5 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Time to pull the valvecover (see if you can tell which side to start on) and look for a bent pushrod/broken rocker. Cheers!

1997 F250 SC 4x4, E4OD, 4.10 LS, Basically Stock, Relocated Block Heater Plug, External Trans Filter, Tru-Cool Max, I/C Mounted but not Plumbed

SOLD - 1994 F350 CC DRW 2WD PSD, 5 Speed, 4.10 LS, SBC Con-O, Baldwin Filter, Tymar HPX Hose, DPPI DP, Bilsteins, $12 AIC, Coolant Filter, Explorer Overhead Console, A-Pillar w/ISSPRO Black Ice, EV Boost, and EV Pyro, Modified Pedestal, Gutted EBPV.
Patrick Feeley is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome