Steam engine? or something different? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-16-2012, 08:17 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2010
Location: geneva FL
Posts: 196
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Angry Steam engine? or something different?

Alright well heres the scenario... I havent been driving the 97 for a while now but the other day "blah blah blah".....

1st. startup: cranked right up, blew a bit of white smoke continued about my buisness.

Driving: fine at first about 5 minutes in it began to act as if there were no fuel.. switch tanks, problem persisted... kinda like a newer model in limp mode.. pulled aside, it idled fine, eventuall got strong enuff to head home.
I inspected everything i could such as all fluids, batt life, reset batts, fuel filter....

2nd. went to start up later that day, started but extremely lopey, hit the throttle began to smooth out then fell flat on its face! .

3. now everytime i attempt to start it (starters screaming like a banshee mid you) no real attempts to fire... but its pouring out white smoke for the first cranks, then nothing cept unburned feul smell..

CPS? FPR? idm? combination? i really dont have the extra cash to just try out a bunch of parts.. any input would be greatly appreciated
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-16-2012, 02:30 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2010
Location: geneva FL
Posts: 196
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
sorry.. just an opinion?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-16-2012, 02:36 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2011
Posts: 2,018
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Getting codes? Tach move on cranking? WTS lights etc come on?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-16-2012, 06:35 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2010
Location: geneva FL
Posts: 196
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No codes.. tach moves but minimally.. nothing out of the ordinary.. wts comes on and reappears everytime i recrank.. do hpop's/pressure regulators go bad?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 02-16-2012, 07:07 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2011
Location: The great state of Warshington
Posts: 879
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
ICP sensors can go bad.
Really strange that you aren't finding any codes what-so-ever.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:05 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors