rough idle?? Help! - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 12-11-2011, 02:22 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
drummerjason's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
rough idle?? Help!

I have a 97 7.3 Powerstroke i just bought in Oct. I noticed it was having trouble starting in colder weather so I decided to check my glow plugs. well I didnt have to get very far, I unplugged my 4 wiring harnesses on top of engine for the glowplugs/injectors and noticed the outer connections on 3 of 4 harnesses were burned up. so i ended up replacing glow plugs, relay, inner and outer connector harnesses and valve cover gaskets. I replaced everything but the outer harnesses (ran out of time) then I fired up the engine, it started running rough at that point. So then I finished a couple days later by wiring the outer harnesses, problem didnt go away. I thought an inner connector came loose, so to figure out which head it was coming from I unplugged each harness 1 at a time while running and the engine didnt change idle on the front driver side harness. so I pulled back off the valve cover and ohm tested all connections (everything checked ok). I did notice the 2 front injectors seem to not change idle when unpugged (both 1 at a time), and they make a clicking noise while plugged in I dont notice from rear 2 injectors that seem to work fine, then goes away when unplugged. If I unplug any of the other 3 harnesses the engine almost dies but not driver front. This is killing me cause all I did was make all the connections better. and yes I double checked to make sure I didnt cross any injector wires. any help would be greatly appreciated.
drummerjason is offline  
post #2 of 2 Old 12-11-2011, 05:28 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
drummerjason's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
"update" the damn brand new internal wiring harness from the gasket to the injectors/glow plugs had the center wire on the gasket side not connected to 1 injector. hell of a deal! guess i'm gonna use the best of the old connector.
drummerjason is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome