Help! GPR Problem - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-08-2011, 06:31 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Nov 2011
Posts: 110
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Help! GPR Problem

ok i have been beating my head in for the passed day now over this , so heres the deal.

power on the constant post at all times,when the key is on the 2 smaller posts have power but i get NO power on the glow plug side. the relay is brand new and when i take it out n bench test it, it completes the circuit.

when i remove all the wires and KEY ON the constant has power and only one of the smaller wires have power i believe it has n orange tracer on it. if i put that onto the solenoid on one post it will actually power the other small post too.....HELP i know its prob something dumb but im at my witts end.

there is a good ground on the solenoid i even sanded the pedastal it sits on to make sure n tested it.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-08-2011, 06:57 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Aug 2010
Posts: 110
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Hey, I just posted an article that explains the wiring, function, and testing of your relay. read this and it will help you (and save me from typing the same info again)

the title is "tis' the season...'
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-08-2011, 07:12 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Nov 2011
Posts: 110
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Ok thank you I'll check it out
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-09-2011, 10:24 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2008
Location: Madison, WI
Posts: 3,149
Thanks: 3
Thanked 75 Times in 72 Posts
Feedback Score: 0 reviews
The base does NOT ground. If you have a relay that grounds through the base, it's the wrong type of relay, and it will run constantly.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:51 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors