Missing - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-27-2011, 03:02 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Apr 2011
Posts: 102
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Missing

Would bad injector o-rings cause my truck to miss only on a cold start? Even if i plug it in overnight it still misses for about 1/4 - 1mile sometimes more
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-28-2011, 12:41 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2011
Location: Houston, Tx
Posts: 479
Thanks: 1
Thanked 7 Times in 7 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Does it smoke at all? How long do you let it warm up before driving? Sounds like it's not getting to operating temp and when it gets to a good temp it stops missing.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-29-2011, 06:26 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Apr 2011
Posts: 102
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yes it smokes a blueish clear haze on startup. Then goes away when its driven down the rooad. I usually let it warm up while I'm gathering everything for work. So usually about 5mins.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-29-2011, 07:09 AM
Winning DUHHH


 

Join Date: Sep 2010
Location: Sunrise Beach, MO
Posts: 2,357
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 10 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sounds like a sticking injector, Try running a bottle of Rev-X through it. Changind the oil with a good quality...It should solve that issue
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-29-2011, 09:24 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Apr 2011
Posts: 102
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Been running rotella 15w-40 in it. thinking about switching tho. noticed its starting to make the oil bubble or foam on the dipstick.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 10-29-2011, 09:31 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2010
Location: unvrhrdofit, SK
Posts: 6,483
Thanks: 0
Thanked 22 Times in 21 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Could def be an injector o-ring. Seats once it warms up.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 10-29-2011, 09:46 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2011
Location: upstate ny
Posts: 2,254
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 7 reviews
how many miles on the truck? Injector o-rings do go bad, If it has over 200k, replace them. I'd be willing to bet you find a few burnt ones.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 10-30-2011, 08:49 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Apr 2011
Posts: 102
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
268k lol. dunno if they have been replaced before me but iv owned it for a year and my brother owned for 2 years and the injectors have never been taken out since we have owned. iv gotta replace the injector cups so im gonna replace the orings while the injectors are out anyways
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 10-30-2011, 11:49 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2010
Location: unvrhrdofit, SK
Posts: 6,483
Thanks: 0
Thanked 22 Times in 21 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'm sure you will but make sure you inspect your UVCH and all associated wiring and stuff while you have the covers off. IMO if you have never changed them I would be thinking about doing it even if they look.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 10-30-2011, 12:14 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Apr 2011
Posts: 102
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by JJFLASH View Post
I'm sure you will but make sure you inspect your UVCH and all associated wiring and stuff while you have the covers off. IMO if you have never changed them I would be thinking about doing it even if they look.
i already replaced all 4 of the harnesses and both valve cover gaskets in febuary along with all the glow plugs.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:53 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors