wont start no smoke - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-14-2011, 08:59 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2009
Location: deming
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Unhappy wont start no smoke

i have a 95 powerstroke F-350 dually 4x4 5 speed i pulled up to my house shut it off and the next mornin went out to start it and turned over fine but wouldnt crank, no smoke nothin would run on eather but not on its own, i checked the num 22 fuse it was good, changed the crank sensor, changed the hpop, changed the icp sensor, changed the irp sensor, changed the injector control module, changed the pcm, still nothing, i have tried to plug in two different scanners and all i get is, failed to link to computer. does anyone have any ideas or know of something that i havent thought of ? this thing is eating my lunch!!!! any help will be greatly appreciated thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-15-2011, 08:27 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2011
Location: Tehachapi, CA
Posts: 1,720
Thanks: 0
Thanked 35 Times in 35 Posts
Feedback Score: 0 reviews
How's the main oil level? How's the level in the HPOP reservoir (if you do need to fill it, does it just keep draining down after trying to start it)? Was Fuse #22 checked with a meter or just visually? Check Engine light on? Wait-to-Start light coming on? What's your fuel pressure when cranking? Even though the CPS was swapped out, is the tach registering when cranking? Do a real good check of the fuel bowl wiring harness as diesel fuel can really do a number on it and cause lots of issues. After that you may need to get a guage on the HP oil rails to see what kind of pressure you're getting. Cheers!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-15-2011, 10:20 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2009
Location: deming
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
the main oil level is good, the hpop level is rite at top and stays there dont drain down, the new fuse in 22, no check engine light, wait to start light on comes on and goes off, dont know the fuel pressure, the tach comes up to 300or 400 when cranking, ive been working on these things a long time and never ran into this before its got mme puzzled
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-15-2011, 02:26 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2011
Location: SoCal
Posts: 449
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ummm if the fuse is good, mayhap the wire has come in two ? cranks but no juice to PCM ??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-15-2011, 03:07 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2009
Location: deming
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
well im getting power to the pcm it cranks and is smoking now dont know what i did moved something i guess???? but still wont start it acts like i get power to the injectors for just a second when i first start cranking on it to make them fire once then it acts like it loses power again does that make sense?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 10-15-2011, 03:09 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2011
Location: York, PA
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Failed to link on both PCM's or just the new one? Swap if only the one. Change your fuel filter? May be clogged.
Did the ICP sensor have oil in it? The plug may be "shorting" out. Try shooting contact cleaner in the plug then leave unplugged then try to start.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 10-15-2011, 03:19 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2009
Location: deming
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
well it has a new filter the plug on the icp is clean i checked all my connections im getting good oil pressure comes very quick while turning the engine over i took the fuel heater out of the fuel filter bowl as i live in new mexico and it is hot all year round is there any sensors that would cause this besides the cps? or is there any other wires that have the tendency to burn in two or something im missing thanks for all the advice
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 10-15-2011, 06:56 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2010
Location: Ashippun, WI
Posts: 209
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Glow plug relay? Glow plugs?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 10-15-2011, 07:53 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,065
Thanks: 0
Thanked 13 Times in 13 Posts
Feedback Score: 0 reviews
UVCH maybe? GPR and GPs won't cause a no start. Just hard cold starts.

Also, gotta be a good scanner to link to these trucks. Not sure what kind you got.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 10-15-2011, 09:35 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2009
Location: deming
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by jesilvas View Post
UVCH maybe? GPR and GPs won't cause a no start. Just hard cold starts.

Also, gotta be a good scanner to link to these trucks. Not sure what kind you got.
do you think it could be uvch? i wouldnt think both sides would screw up at the same time but this dam thing has me puzzled ill take them off in the morn and check them, my snap on scanner has the right cards and key just wont link up i seen somewhere on here it wouldnt work unless 95.5 and up is that true? ive never heard of that i will let you know what the harness looks like tommorow thanks for the advice
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:14 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors