Engine runs rough when warm and towing - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 09-01-2011, 03:21 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
Briggskid987's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: PA
Posts: 153
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Briggskid987
Engine runs rough when warm and towing

My 97 F250 has developed a problem in the past week. When I'm towing my enclosed landscape trailer, and its warm and a couple miles into the trip, the engine begins to miss. When I stop at a red light, the rpms will fluctuate up and down between 600-950. I replaced my cps with a navistar unit last month. Fuel filter was replaced about 6000 miles ago. Truck has 198,000 miles. Oil level is ok, and I'm not getting any smoke.

I took the truck out yesterday and it started acting up so I parked the trailer and even when just driving the truck, it was still acting a little different. Once I got finished on the job site, an hour later, I drove the truck home and it seemed ok. Any help would be awesome and greatly appreciated!

Joe
2010 F350 SRW S/C LB 4x4 6.4 5R110 3.55's
8' Western Plow, Scorpion bedliner, 5" Silverline SS DPF back w/ 6" tip
1997 F250 HD 4x4 S/C LB 7.3L Custom built E4OD with Billet TC, str8 piped
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Briggskid987 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 09-01-2011, 08:00 PM
Premium Member
 
bondsman's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Moyock, NC
Posts: 1,273
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Could be ipr orings....if there is a crack in one oring, when it gets hot, it will let the oil pass and your hpop can't supply the pressure required. When it cools off, the cracked oring will reseal itself temporarily..

05 F250 4x4 CC, 9.5" Rize/Icon, 38" Toyos, 20x12 Pacers, 5" MBRP, AFE stage 2, Cass 190s, Powermax, ELC w/filter, RCD EGR delete
04 Excursion 4x4, vacation bus
Project 1979 F250 6.0 powered in progress



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
bondsman is offline  
post #3 of 3 Old 09-02-2011, 06:36 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
Briggskid987's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: PA
Posts: 153
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Briggskid987
Per some advice, I disconnected the plug on my ICP sensor. It had a little bit of residue on the plug. I wiped the plug clean and tried to get inside the sensor (plug end) clean. Truck is seeming a tad better but I haven't had it working yet today. Its running now, and I'll wait to see if it continues to act up!

Joe
2010 F350 SRW S/C LB 4x4 6.4 5R110 3.55's
8' Western Plow, Scorpion bedliner, 5" Silverline SS DPF back w/ 6" tip
1997 F250 HD 4x4 S/C LB 7.3L Custom built E4OD with Billet TC, str8 piped
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Briggskid987 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome