97 7.3 ps blowing blue smoke eeeeeek why ? - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 08-03-2011, 07:47 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Calgary
Posts: 47
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Unhappy 97 7.3 ps blowing blue smoke eeeeeek why ?

i bought a wrecked 97 PS 7.3 for the motor for my other 97 PS and finally got it home and running and now it''s blowing blue smoke ... under hard acceleration ... could it be temporary since it wasn't running for approx a year i figure with some injectors missing etc... ( had to put it back together .... i sure don't want to go thru the headache of swapping motors just to look like a beater oil burner ... know what i mean any ideas on how to diagnose it properly ....`stuck between a rock and a hard place

btw it''s brand new injectors, wiring harness and glow plugs, hpop & ipr valve, from my old motor ...

as the air got worked out of the system it actually runs amazingly smooth with barely any blowby , none from the dipstick, no oil residue in the breather or turbo ( my old motor blowby was so bad the turbo couldn't suck it in fast to keep it from leaking out the hose that feeds the blowby from the valve cover on the drivers side and oil slick on turbo inlet lol)

thanks for the help in advance

1997 f250 SD SuperCab longbox 4x4
Evolution Chip
5 in exhaust from turbo back
Hydrogen Powered
more mods to come when i have the $$$
200K
netpro is offline  
post #2 of 2 Old 08-03-2011, 07:52 AM
Compression Ignition Addict
 
Buffalo444's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Carlyle, IL
Posts: 2,166
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by netpro View Post
i bought a wrecked 97 PS 7.3 for the motor for my other 97 PS and finally got it home and running and now it''s blowing blue smoke ... under hard acceleration ... could it be temporary since it wasn't running for approx a year i figure with some injectors missing etc... ( had to put it back together .... i sure don't want to go thru the headache of swapping motors just to look like a beater oil burner ... know what i mean any ideas on how to diagnose it properly ....`stuck between a rock and a hard place

btw it''s brand new injectors, wiring harness and glow plugs, hpop & ipr valve, from my old motor ...

as the air got worked out of the system it actually runs amazingly smooth with barely any blowby , none from the dipstick, no oil residue in the breather or turbo ( my old motor blowby was so bad the turbo couldn't suck it in fast to keep it from leaking out the hose that feeds the blowby from the valve cover on the drivers side and oil slick on turbo inlet lol)

thanks for the help in advance
Check the turbo for shaft play... you could be sucking oil under hard acceleration...

Jason

First rig: e99 F250 CCSB 4x4 auto, white, 388k miles: traded in
Then: 02 F350 RCLB SRW 4x4 zf6, silver, 201k miles, THREW A ROD : traded to Jake
Now: 96 F350 CCLB DRW 4x2 auto, red and silver/grey, 266k miles: rusty but trusty
Buffalo444 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome