97 350 with 236,000 Being a pain in the...please help me out. Runs and dies. - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-28-2010, 12:05 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2010
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
97 350 with 236,000 Being a pain in the...please help me out. Runs and dies.

First post for me. I hope someone may be able to help me from their own past experience. Over the last year or so the truck will be going down the road and jerk or die once or twice in a row and then fire back up without doing anything and keep on going down the road with no other symptom for a month or months. Recently it got to the point that it would die and not come back on. I would pull over, shut key off and then it would restart. Then this turned into it dying and not wanting to restart for 10-30 minutes. While its not wanting to start the "wait to start light" does not work. When the wait to start light comes on again it will fire everytime and drive like a dream for sometimes as little as 3 minutes and sometimes as long as it takes to get back home. A week ago I unhooked batts and put a new IDM relay in. It ran like a top for 200 miles but has sense started to do the same thing again. Seems like something electrical to me. IDM, PCM? Any suggestions. I just had ford put a new CPS in (died on my way home from dealer) and I am not blowing any fuses. Just changed oil and fuel filter. After 230,000 miles I am confused why she is being so stubborn.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-09-2011, 06:28 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2011
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
PCM

I had the same issue last summer with my 97. This is almost word for word what was happening. After a few trips to the shop they finally put in a new PCM board and the issue has been gone for seven months now...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-10-2011, 11:36 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2010
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
PCM

Thanks for the suggestion. I haven't had many. I was expecting more feedback on here. I am thinking the same thing. Cheaper than an IDM too. I hope it fix's it.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:36 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors