Truck is missing while driving - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 12-19-2010, 12:58 AM Thread Starter
Member
 
ATXstroke's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Austin, Texas
Posts: 42
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Truck is missing while driving

My truck has had a problem while driving down the road. It has a bad miss/shutter/jerk quite often. It does it more with the tunes on but will still do it on the stock setting on my tunes. The truck idles perfect and I can rev the truck up and it will not miss a beat. Anyone had this problem? I have checked the usual things fuel filter, fpr screen, injector harnesses, etc. Thanks for any input.

1995 F-350 CREW CAB 4X4 5spd 200,000 MILES

VALAIR CLUTCH
Stage 1's (Baby Swamps)
PHP TUNES(STOCK,80,100,120,140,ANTI-THEFT)
DIY INTAKE
FPR SHIM
3" DOWNPIPE
MUFFLER AND CAT DELETED
RANCH HAND FRONT & REAR
WARN HUBS
GOOSENECK
DICK CEPEK DC-1 16X10 RIMS
ATXstroke is offline  
post #2 of 4 Old 12-20-2010, 01:45 PM
Premium Member
 
ryandamo's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Connecticut
Posts: 1,205
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
do you have acess to a scanner? did you take the valve covers off and look at the wires under there? its possible a glow plug could have gone bad and messed up a few wires.


2016 F450 6.7L XLT 4x4Dump, bone stock
1994 F250 7.3L XLT 4x4 ZF5 , Centurion, 4" Lift, 6637, Gulf Coast Bypass Filter, Big fuel tanks, dana 60 swap, No longer dually
1997 F350 7.3L XLT 4x4Dump, E4OD, 4 in exhaust, TS 6 position, 3/8 Trans line+external filter
2013 Scag Turf Tiger 61" 1.1L Caterpillar Diesel
1960 John Deere 440 Backhoe 2-53 detroit
ryandamo is offline  
post #3 of 4 Old 12-20-2010, 06:22 PM Thread Starter
Member
 
ATXstroke's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Austin, Texas
Posts: 42
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Im going to pull the valve covers here in the next couple of days. A more advanced scanner probably give me the actual problem right? I have changed the fuel filter, new cps, fpr screen and strainer cleaned, etc... The truck has no problems starting, idling, and no lights on the dash have popped up. Just trying to narrow it down to something. About to make sure me chip is not loose. Thanks for the input.

1995 F-350 CREW CAB 4X4 5spd 200,000 MILES

VALAIR CLUTCH
Stage 1's (Baby Swamps)
PHP TUNES(STOCK,80,100,120,140,ANTI-THEFT)
DIY INTAKE
FPR SHIM
3" DOWNPIPE
MUFFLER AND CAT DELETED
RANCH HAND FRONT & REAR
WARN HUBS
GOOSENECK
DICK CEPEK DC-1 16X10 RIMS
ATXstroke is offline  
post #4 of 4 Old 12-20-2010, 06:47 PM
Compression Ignition Addict
 
2wd_sled_puller_dmax's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Wauchula florida
Posts: 182
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
My truck is 100% stock and does the same thing. but my check enigine light will flash but there is no codes when i try to hook it up

97 dodge 3500 flat bed 4x4 5x16 injectors 66 mm turbo dtt automatic

2000 Dodge 2500 2x4 all stock other then dtt tranny
2wd_sled_puller_dmax is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome