A/c help! - Ford Powerstroke Diesel Forum
911 Urgent Situations Emergency Forum , Need Help Fast ? Post Here ! Urgent Topics Only

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-16-2012, 02:54 PM
Emergency Services
 

Join Date: Jun 2011
Posts: 43
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
A/c help!

Ac blows hot air, its been charged with freon.
When fired up with ac on full blast, the clutch kicks on and spins for 2-3 seconds then clicks off, then clicks on again for another 2 sec or so, then clicks back off and stays off. Any ideas?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 09-16-2012, 02:55 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,007
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
AC clutch air gap wrong, Improper pressures, bad sensors, bad wiring.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 09-16-2012, 03:07 PM
Emergency Services
 

Join Date: Jun 2011
Posts: 43
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I filled it with a machine in tn to the sticker specs. And it worked for awhile. Im now at fort bliss tx. Could the temp. and humidity difference cause the gas to expand and become "overcharged"
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 09-16-2012, 03:10 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,007
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Doubt it. I'd check air gap first.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 09-16-2012, 03:13 PM
Emergency Services
 

Join Date: Jun 2011
Posts: 43
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
What exactly is the air gap and how do i check it?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 09-16-2012, 03:57 PM
Emergency Services
 

Join Date: Jun 2011
Posts: 43
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It was a loose wire to the connector. Thanks for the help though! Now i dont have to drive back to ft campbell without ac
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:10 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors