93 7.3 idi hard start when warm - Ford Powerstroke Diesel Forum
7.3L IDI (Non-Powerstroke) Diesels Technical discussion of topics related to vehicles powered by the 7.3 Liter In-Direct Injection Navistar engines.

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 06-29-2013, 10:51 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: May 2013
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
93 7.3 idi hard start when warm

I have a 7.3 idi new batteries new injector pump and fuel filter also had it timed at a shop .she fires right up when cold and when warm you can start it right back up but if you let it sit for 10 min or so she will not start .you have to let it cool off and fires right back up I tried the room temp water trick and no go so im asking you guys for help or where to start ?
bigndirty06 is offline  
post #2 of 6 Old 07-03-2013, 08:43 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: May 2013
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
nobody has any ideas
bigndirty06 is offline  
post #3 of 6 Old 07-09-2013, 07:47 AM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2012
Location: Markham
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Just taking a guess. Maybe its a ground issue. Ground wire to starter? battery?
John02E350 is offline  
post #4 of 6 Old 07-10-2013, 05:42 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: May 2013
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
just went through them all and cleaned them all list past week end no word on it working or not its the inlaws truck
bigndirty06 is offline  
post #5 of 6 Old 07-15-2013, 03:36 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: May 2013
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
grounds all good I cleaned them all and still same problem im going to change starter someone told me the injector pump needs to spin at a certain rpm for the injector pump to open up or it will do this so im putting in a starter today if that doesn't work I have no clue where to start maybe the new injector pump is bad ?
bigndirty06 is offline  
post #6 of 6 Old 08-18-2013, 08:35 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: May 2013
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
well it was the injector pump the new one was a bad one replace it and all is well
bigndirty06 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome