1992 F250 not starting - Ford Powerstroke Diesel Forum
7.3L IDI (Non-Powerstroke) Diesels Technical discussion of topics related to vehicles powered by the 7.3 Liter In-Direct Injection Navistar engines.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 10-21-2007, 09:44 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
1992 F250 not starting

I dropped the starter out and had it tested as well as retesting the batteries. They both tested good. I have checked both grounds and cleaned all the battery terminals. I have put a new power relay in and I wanted to make sure I was getting power to the post going to the starter when turning the key but it read zero. So I am not sure if it is a bad ignition switch or something else.
Does any one know if there is a fuse for the ignition switch or a way to test to see if it is bad
ksimmonsnj is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 10-21-2007, 10:10 AM
ADMIN AND TECH


 
SCUFFY828's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: winston salem north carolina
Posts: 9,318
Thanks: 0
Thanked 11 Times in 11 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by ksimmonsnj View Post
I dropped the starter out and had it tested as well as retesting the batteries. They both tested good. I have checked both grounds and cleaned all the battery terminals. I have put a new power relay in and I wanted to make sure I was getting power to the post going to the starter when turning the key but it read zero. So I am not sure if it is a bad ignition switch or something else.
Does any one know if there is a fuse for the ignition switch or a way to test to see if it is bad
did you check for power when starting at the solenoid on the fender well behind the right side battery


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

ITS STOCK
SCUFFY828 is offline  
post #3 of 3 Old 10-21-2007, 11:38 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I am in idiot

I scrubbed the crap out of my terminals with a wirebrush as well as all the grounds and is now starting up perfect.
Thanks everyone for all your help,
THIS IS A GREAT WEB SITE
ksimmonsnj is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome